A Harry Kane-átok – a világ egyik legjobb csatára sosem nyer semmit?

2024. július 15. 18:47

Az angol világklasszis felnőtt karrierje alatt még egyetlen trófeát sem emelt a magasba. Mutatjuk, miről maradt le a Bayern München futballistája!

2024. július 15. 18:47
England v Slovakia: Round of 16 - UEFA EURO 2024

Nyitókép: Ibrahim Ezzat/NurPhoto via AFP

 

Ahogyan azt sokan előre megjövendölték, Harry Kane-nek most sem sikerült megnyernie élete első trófeás győzelmét profi pályafutása alatt. A csatár csapata, az angol válogatott a németországi Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében 2–1-re kikapott Spanyolországtól. A Bayern München támadójának ez volt a felnőttek között a hatodik döntője, amit elveszített.

Sokan úgy tartják már, hogy az amúgy remek képességekkel rendelkező csatár el van átkozva. Tavaly nyáron például azért hagyta el szeretett klubját, a Tottenhamet a bajorok kedvéért, hogy végre nyerjen valamit, mert a londoniakkal semmi nem jött neki össze. Erre tessék, az idén, 11 év után nem a Bayern lett a Bundesliga győztese, hanem a Bayer Leverkusen. A támadó hiába dönti meg az egyéni rekordokat, tényleg úgy tűnik, átok ül rajta, illetve azon a csapaton, amelyikben éppen játszik. Sokak szerint ő az a játékosa, akit a balsors igazán régen tép.

Hat elveszített döntő mindenkinek a lelkét megtépázná, és gondolkodóba ejtené, hogy miért van ez így. 

A 30 éves csatár eddig egy Bajnokok Ligája döntőt, két angol Ligakupa finálét, egy német Szuperkupát és két Eb-döntőt bukott el. 

A legutóbbit épp vasárnap. Vajon tényleg létezik a Harry Kane-átok? Lehet, de azért a tisztánlátás végett azt említsük meg, hogy Spanyolország megérdemelten nyerte meg Berlinben a kontinenstorna fináléját. Az angolok sosem mutattak ezen az Eb-n olyan szép, látványos és taktikus focit, mint a spanyolok, és senkit sem lepett meg, hogy Morataék lettek a végső győztesek. A döntő után az angol válogatott csapatkapitánya is elismerte, hogy ellenfelük jobban futballozott.

„Mi sajnos nem találtuk a ritmusunkat a játékban. Fizikálisan és mentálisan is kemény torna volt ez. Olyan közel kerültünk a csúcshoz, karrierünk csúcsához, ám most mindenki csalódott. 

Nem találtuk meg a módját, hogy megnyerjük ezt a trófeát. Ez még sokáig fájni fog”

– nyilatkozta Harry Kane. Azért még nincs minden veszve neki, sok van még hátra a pályafutásából. A Bayernnel azért jóval nagyobb esélye van a trófeák szerzésére, mint volt a Tottenhammel. Ráadásul négy év múlva ismét Londonban, a Wembley-ben rendezik majd az Európa-bajnokság döntőjét. Harmadikra talán majd sikerül végre nyernie Kane-nek, ha eljutnak megint a fináléig az angolok. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy 34 évesen már nem ő lesz a válogatott kulcsembere, s talán el sem viszik a tornára.

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tapeino
2024. július 15. 19:11
Ezek a világ hősei: semmire nem képes, töketlen faszfejek! Ráadásul még angolok is! Angol hülyék!!!
Búvár Kund
2024. július 15. 18:57 Szerkesztve
Aki BL-t akar nyerni, a Realba kell annak jönni!!!! Anno még a Real is hívta, nem jött. Így járt. Válogatott szinten meg sosem fog nyerni se EB, se VB-t! Anglia nem egy győztes tipus. A következő VB győztes Spanyolország vagy Brazilia lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!