Az újra Csányi Sándornak dolgozó volt szövetségi kapitány elárulta, milyen a kapcsolata az OTP és az MLSZ elnökével

2024. szeptember 10. 15:22

Pintér Attila a Vasas NB II-es labdarúgócsapatának feljuttatását vállalta

2024. szeptember 10. 15:22

Nyitókép: Vasas FC/Facebook

A múlt héten jelentette be a Vasas, hogy az 58 éves, kétszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes és kétszeres szuperkupa-győztes Pintér Attila veszi át az NB II-es futballcsapat irányítását. A 2013 júniusában itthon az Év edzőjének választott szakember hosszabb interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben sok mindenről beszélt, s leszögezte: tisztában van a célokkal, tudja, mit várnak tőle a hatszoros magyar bajnoknál. A másodosztály harmadik helyén álló angyalföldi csapatnál persze az elvárás az, hogy jussanak fel az NB I-be.

„Aki nem bírja a nyomást, ne dolgozzon a futballban! Ezzel a kerettel versenyben kell lennünk a feljutásért, nem vitás, 

a képességek megvannak hozzá, a játékosok életkori eloszlása is optimális. De a foci nem olyan, mint a kávéautomata, hogy az ember bedobja a pénzt, és tudja, mi jön ki a gépből. Nagyon sok mindennek passzolnia kell a sikerhez, amihez elengedhetetlen a szerencse is, a siker és a kudarc között ugyanis sokszor vékony a választóvonal. Tisztában vagyok a célokkal, tudom, mit várnak el tőlem, ehhez viszont szükségünk lesz a szurkolók segítségére is, velük sokkal könnyebb lesz elérni a céljainkat, nélkülük sokkal nehezebb. Tudjuk, minden csapat a Vasast akarja legyőzni, ez nem könnyíti meg a helyzetünket” − mondta Pintér Attila, aki Gera Zoltánt váltotta a Vasas kispadján. Az új vezetőedző kijelentette, nála olyan nem fordulhat elő, hogy bármelyik csapat nálunk jobban akarja a sikert. Tehát harcos Vasast láthatnak ősszel a nézők a Fáy utcában.

Munkában a Vasas NB II-es labdarúgócsapatának új edzője, Pintér Attila
Fotó: Vasas FC/Facebook

Köztudott, a Vasas főszponzora az OTP Bank, amelynek elnöke Csányi Sándor, aki tíz éve MLSZ-elnökként szövetségi kapitánynak nevezte ki Pintért, de első tétmeccse után máris menesztette. A lap rákérdezett a szakembernél, milyen a kapcsolatuk most.

Szó sincs haragról, aki edzőnek áll, számolnia kell azzal, hogy bármelyik pillanatban felállíthatják a kispadról. Korrekt módon váltunk el egymástól, azóta is jó kapcsolatban vagyunk”

– árulta el Pintér.

Ezt is ajánljuk a témában

Kicsit érdekes helyzet, hogy az edző fia, Pintér Filip is a csapat tagja, de ez különösebben nem zavarja a mestert.

„A pályán és az öltözőben ő csak egy a játékosaim közül, ugyanolyan, mint bárki más. 

Haza pedig nem visszük a munkát, otthon nem a futballról beszélünk. Ha nem tudnék elvonatkoztatni az edzésen és a meccsen, hogy ő a fiam, más munkát kellene választanom magamnak. Soha, egyetlen csapatomnál sem volt olyan, hogy egyik játékost jobban kedveltem volna, mint a másikat, mindenkit egyformán segítettem, hogy mindenkiből kihozzam a benne lévő maximumot” – jelentette ki a Vasas új szakvezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2024. szeptember 14. 11:25
Pintér Attila, (ha nem tesznek föntről neki keresztbe,) meg is csinálja.
chief Bromden
2024. szeptember 14. 07:31
A sikerhez három dolog kell, nem csak a fociban. Munka, munka és még több munka. Úgy néz ki a Fáy utcában nem lesz hiány belőle.
herden100
2024. szeptember 10. 18:42
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
zsolt196969
2024. szeptember 10. 18:05
A kereszt apa kezét csókolni kell........ Maffia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!