Több mint egymillió forintot adtak Szoboszlai Dominik mezéért

2024. szeptember 11. 15:11

Euróban fizetett a vevő a Liverpool futballistájának magyar válogatott dresszéért.

2024. szeptember 11. 15:11
SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

 

Árverésen kelt el Szoboszlai Dominik aláírt meze, amely jótékony célt szolgál. A Bátor Tábor Alapítvány karitatív rendezvényén háromezer eurót, átszámítva több mint egymillió forintot fizettek a labdarúgó-válogatott csapatkapitányának mezéért. A híres magyar alapítvány már jó ideje szervez jótékonysági aukció. Az angol első osztályban szereplő Liverpool magyar futballistájának menedzsmentje, az Esterházy Mátyás vezette EM Sports is az alapítvány egyik kiemelt támogatójaként. A legutóbbi árverésen, amelyet múlt pénteken rendeztek, Szoboszlai aláírt mezére is lehetett licitálni. Azt nem közölték, mennyiről indult a licit, de talán ez nem is annyira lényeges. A végeredmény sokkal inkább, nos, Szobó magyar válogatott meze háromezer euróért, mintegy 1,2 millió forintért kelt el – írja a Magyar Nemzet.

Szoboszlai Dominik magyar válogatott meze sokat ér
Fotó: Csudai Sándor/Origo

A Bátor Táborban 2001 óta nyújtanak sorsfordító élményeket a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket. 

A megvalósuló programokat kizárólag jótékonysági felajánlásokból finanszírozzák, ezt a célt szolgálja Szoboszlai elárverezett dressze is. A pénz tehát a legjobb helyre kerül. 

Érdekesség, hogy a Pool játékosa 2019-ben, még a Red Bull Salzburg játékosaként ugyancsak háromezer eurót gyűjtött klubja mezével Ausztriában rákos gyermekek gyógykezelésére. Akkor az a klub akciója volt, a csapat legfiatalabb kezdőjátékosa mindig speciális mezben játszott, amit minden meccs után elárvereztek. Az adott idényben sokszor Szoboszlai viselte ezt a szerelést, és összességében mintegy háromezer eurót gyűjtött vele.

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool középpályása kedden a magyar válogatottban Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára a Nemzetek Ligájában a Puskás Arénában. Sajnos gólt nem láthatott a közönség, bár Szoboszlai közel járt a gólhoz, ám a lövése a keresztlécen csattant, de a 0–0-s végeredmény ellenére büszke volt a mieink teljesítményére a csapatkapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. szeptember 11. 18:34
Mindenki jól járt
Expert0418
2024. szeptember 11. 17:51
Kakilnom kell
herden100
2024. szeptember 11. 16:04
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!