Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szoboszlaiék elindultak az év legnagyobb utazására Németországba – hosszú ottlétet kívánunk!

2024. június 10. 15:21

Hétfőn kora délután útra kelt Telkiből a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságra.

2024. június 10. 15:21

Nyitókép: MLSZ/Facebook

Két hét után hétfőn a Telki edzőcentrumból a német Weiler-Simmerbergbe költözött a magyar nemzeti csapat. Ebben a kis bajor faluban lesz a válogatott főhadiszállása a június 14-én, pénteken kezdődő Európa-bajnokság alatt. Mint köztudott, a mieink Németországgal, Svájccal és Skóciával kerültek egy négyesbe, de remélhetőleg a csoportküzdelmek vasárnapi zárása után is maradnak az alpesi Weiler-Simmerbergben.

Az itthoni edzőközpontba több mint hatvan gyermeklabdarúgó kapott lehetőséget a Bozsik-programon és az MLSZ fair play-díjon keresztül, hogy elköszönjön Szoboszlaiéktól. Persze ez leginkább autogramvadászatról szólt és közös fotóról a kedvencekkel. Az M4 Sport élőben közvetítette a búcsúzást, és Marco Rossi mellett több futballista is nyilatkozott a sporttelevíziónak. A szövetségi kapitány például elárulta, kis bőrönddel utazott el hétfőn Telkiből az Eb-re, a nagyot ugyanis már korábban előreküldte Bajorországba.

„Két hetet töltöttünk együtt, voltak nyugalmasabb pillanataink, mert nemcsak a futballról szól az élet. Az edzőközpontban a fizikai aspektusra helyeztük a hangsúlyt, hosszú szezon után érkeztek a játékosok, tehát jelenleg az erőnlétet kell azonos szinten tartanunk. 

Németországban már a taktikára fogunk fókuszálni, mert figyelnünk kell a regenerálódásra is. 

A hibák ellenére Írország ellen nem érdemeltünk vereséget, összességében pozitív mérkőzésnek tartom, mert sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél. Utána Izrael nem volt velünk egy szinten, de jól működött az agresszív letámadásunk. Természetesen láttam megint hibákat, és dolgozunk ezek kiküszöbölésén, hogy a lehető legtökéletesebben futballozhassunk az Eb-n. Ha továbbjutunk a csoportból körbetekerem a Balatont, ezt már korábban is megígértem, és biztosan be is vállalom, bár nem tudom, mennyi napig tart majd, és hogyan bírom majd kondival” – mondta Rossi.

Nagy Ádám már a harmadik Eb-re készül, és ha valamelyik csoportmeccsen pályára lép, akkor ő lesz a magyar labdarúgás történetében a legtöbb Európa-bajnoki mérkőzésen szereplő játékos. Ez szám szerint hét találkozót jelent, de persze ez lehet akár kilenc vagy még több is, ha továbbjutunk a négyesből.

„Plusz energiát ad, hogy a harmadik Európa-bajnokságomon léphetek pályára, és különösen motivál még, hogy ez legyen a legsikeresebb 

– mondta az M4 Sportnak a 81-szeres válogatott középpályás. – Jogos lehet az elvárás a szurkolók részéről, hogy jó játékkal továbbjussunk a csoportból, ehhez persze kellett, hogy veretlenül jutottunk ki a kontinenstornára. A felkészülés alatt az Írország elleni vereség jobbkor nem is jöhetett volna, nehogy elhiggyük, hogy minden rendben. Izrael ellen szombaton Debrecenben aztán már a régi arcát mutatta a válogatott. Remélem, Németországban is így fogunk játszani.”

 

A magyar válogatott kerete az Európa-bajnokságra
 

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paks).

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (FTC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Freiburg).

Középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland).

Csatárok: Ádám Martin (Ulszan), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (FTC)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tompika-2
2024. június 10. 15:44
Csak szeretném megjegyezni, hogy ez nem egy egyszemélyes kompánia, hanem a MAGYAR VÁLOGATOTT! Kéretik nem egy személyhez kötni, csak annak az emlegetésével szóba hozni a csapatot, kéretik nem sztárolni azt, aki egymaga nem tud megnyerni egy mérkőzést, a másik 11 ellen, csakis a többiekkel együtt, azokkal vállvetve. EGY MINDENKIÉRT, MINDENKI EGYÉRT! Elegem van ennek a köcsögládának a túlajnározásából, aki mellett a többi harcos így senkivé degradálódik! Ezt azonnal fejezzék be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!