Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Ez kell a magyar labdarúgó-válogatott továbbjutásához!

2024. június 24. 03:46

Megmutatjuk, kinek kell szurkolnunk a többi csoportban azért, hogy a mieink ott legyenek a nyolcaddöntőben az Eb-n.

2024. június 24. 03:46
GULÁCSI Péter; MILOS, Kerkez; NAGY Ádám; NEGO Loic; SZALAI Attila; SALLAI Roland; SCHÄFER András; BALOGH Botond; LANG Ádám; VARGA Barnabás; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap egy drámai mérkőzésen Csoboth Kevin góljával 1-0 arányban nyert a skót nemzeti együttes ellen, és ezzel megőrizte a reményt, hogy nemzeti együttesünk bejut a nyolcaddöntőbe. Ám az utolsó csoportmérkőzésen elért győzelem mindössze szükséges, de nem elégséges feltétele volt a magyar nemzeti együttes továbbjutásának, hiszen az Eb legjobb 16 csapata közé a csoportok 1. és 2. helyezettjei mellett a legjobb négy 3. helyezett együttes jut be. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az biztos, hogy Marco Rossi együttese 3. helyen végzett az A csoportban a német és a svájci nemzeti tizenegy mögött. Ahhoz, hogy nyolcaddöntőben szerepelhessünk, az is kell, hogy legalább két csoportharmadik gyengébb eredményt érjen el, mint a mieink. Ez pedig az alábbi módon lehetséges. 

Az Eb szabályai szerint egy csoporton belül azonos pontszám esetén az alábbi sorrendben ezek a szempontok döntenek: 

  1. egymás ellen szerzett több pont
  2. egymás elleni jobb gólkülönbség
  3. egymás ellen több szerzett gól
  4. ha az 1–3. pontok alapján nem dönthető el a sorrend, akkor azokat újra kell alkalmazni a továbbra is azonosan állók között játszott mérkőzésekre.
  5. az összes csoportmeccsen elért jobb gólkülönbség
  6. az összes csoportmeccsen szerzett több gól
  7. ha két csapat áll azonos pontszámmal és az utolsó mérkőzést egymás ellen játszották, akkor a mérkőzés utántizenegyespárbajt rendeznek
  8. alacsonyabb fair play pontszám (sárga lap: 1 pont, piros lap második sárga után/azonnali piros: 3 p.)
  9. az Eb-selejtező összesített rangsorában elért jobb helyezés

A magyar nemzeti együttes jelenleg 3 ponttal és –3-as gólkülönbséggel jelenleg a harmadik helyen áll a csoportharmadikok rangsorában. Az első helyen Ausztria áll, mögötte pedig a szlovákok, mindkét együttes 3 pontot gyűjtött eddig, de jobb a góküönbségük mint a mieinknek. A szlovén és a dán csapat a két pontott gyűjtött eddig, az albán, a cseh és a horvát válogatott egyet-egyet. 

 Június 24-én hétfőn a biztos továbbjutó spanyolok játszanak Albánia ellen, a 3 pontjukkal még bizonytalan helyzeben lévő olaszok pedig az eddig gyengén teljesítő horvát együttessel. Amennyiben az esélyesebb olasz és spanyol együttes ellen legfeljebb döntetlent játszik az albán és a horvát csapat, nagyot emelkedik a magyar válogatott esélye a továbbjutásra, hiszen hogyha a kedden a 4 ponttal még nem biztos továbbjutó angolok ellen játszó szlovénok és szerdán a 3 pontjával szintén bizonytalan helyzetű, ezért valószínűleg kellőképp motivált törökökkel játszó csehek közül bármelyik veszít, ott leszünk a nyolcaddöntőben.

Összességében tehát a magyar labdarúgó-válogatott továbbjutásának feltételei: meg kell előznünk  minimum két csapatot a csehek, a szlovénok, a horvátok, az albánok, az osztrákok, a dánok , és a szlovákok közül.

Utóbbi három nehezebb, hiszen az kell hozzá, hogy a hollandok legalább négy góllal verjék kedden az osztrák együttest, a dánok és szlovákok pedig minimum 3 gólos vereséget szenvedjenek szerb és a román válogatott ellen. Ennél sokkal valószínűbb szüséges forgatókönyv, hogy vagy az albánok nem tudják megverni a csúcsformában játszó spanyol együttest, az olaszok pedig legalább egy döntetlent összehoznak a horvátok ellen.

Amennyiben mégsem így alakulna, és a az albánok és a horvátok is győznének, Olaszország kiesne, és kedden abban kellene reménykednünk, hogy a szlovén és a dán válogatott egyaránt vereséget szenved. Amennyiben mindketten ikszelnek, kiesünk, de ha csak egyikük kikapna, még reménykedhetünk. Ez esetben szerdán azért szoríthatunk, hogy a csehek és a grúzok is legfeljebb döntetlent érjenek el. 

Egyelőre tehát teljesen nyitott, mely' együttesek jutnak tovább az Eb-nyolcaddöntőbe, az elkövetkező napokban más teendőnk nincs, minthogy azért szorítsunk: számunkra a legkedvezőbben alakuljanak az események! 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. június 24. 10:05 Szerkesztve
Ez kell: 1. Anglia legyőzi Szlovéniát. 2. Olaszország nem kap ki Horvátországtól. 3. Spanyolország nem kap ki Albániától. Vagy: 1. Anglia legyőzi Szlovéniát. 2. Portugália nem kap ki Grúziától. 3. Törökország nem kap ki Csehországtól. Amennyiben Anglia nem győz: 1. Olaszország nem kap ki Horvátországtól. 2. Spanyolország nem kap ki Albániától. 3. Portugália nem kap ki Georgiától. 4. Törökország nem kap ki Csehországtól. Ha a három változat közül valamelyik nem teljesül, akkor a magyar válogatott nem jut tovább.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 24. 08:10
Gólokkal nyert meccsek kellenek a továbbjutáshoz.
hegyivadász
2024. június 24. 07:44 Szerkesztve
A 2. és 3. pontot nem értem. Ha két csapat döntetlent játszott egymással, akkor nincs egymás elleni jobb gólkülönbség és nincs egymás ellen szerzett több gól sem. Ha az egyik csapat nyert, akkor meg az 1. pont alapján már eldőlt a sorrend. Szerintem valamit a cikkíró nem jól írt le.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 24. 07:19
>>antal-2 2024. június 24. 05:14 Az, hogy legyen légkondi a kórházakban nem matek. Elvettek az elkülönített összeget.<< És focilabdákat vettek belőle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!