Egy palesztinpárti tüntető a kapufához láncolta magát a Skócia-Izrael meccsen

2024. június 01. 07:33

A skót–izraeli női futballmeccs előtt palesztinpárti tüntetők több száz fős csoportja gyűlt össze a stadion környékén.

2024. június 01. 07:33

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: ANDY BUCHANAN / AFP

Egy férfi jelenetet rendezett a glasgow-i Hampden Park stadionban pénteken, ahol az egyik futballkapuhoz láncolta magát, hogy így tiltakozzon Izrael gázai konfliktusban játszott szerepe ellen – írja a BBC.

A lap közölte, hogy az illető láthatósági mellényt viselt, ezért a biztonsági szolgálat tagjának vélték, így jutott be a stadionba.

A magát a kapufához láncoló férfit csak úgy tudták eltávolítani a helyszínről a biztonságiak, hogy levágták a láncot, majd elvezették. Az incidens miatt csak 45 perccel a tervezett időpont után tudták elkezdeni 2025-ös női Európa-bajnokság selejtező mérkőzését.

A történtek előtt palesztinpárti tüntetők több száz fős csoportja gyűlt össze a stadion előtt, néhányan közülük kis koporsókat és palesztin zászlókat tartottak maguknál.

A mérkőzés eredménye: Skócia–Izrael  4–1

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. június 03. 07:13
Na, tudnak ezek normalisan is viselkedni/tiltakozni. Csak ritka.
survivor
2024. június 02. 06:34
Putyinpárti, usaellenes tüntetők...
survivor
2024. június 02. 06:32
alex 2 Mesélj az amerimdán/ benszülött amerikaiak elleni nepirtasról ! Meselj a kongói nepirtasrol ! A laoszi nepirtasról... Stb...
survivor
2024. június 02. 06:27
Miert nem hagyták ott ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!