Magabiztosan várja a Bl-döntőt a Real Madrid – Modric elmondta, mennyi esélyük van a győzelemre

2024. május 31. 22:07

Carlo Ancelotti az ötödik, Luka Modric és Nacho a hatodik Bajnokok Ligája győzelmére készül.

2024. május 31. 22:07
Manchester, 2024. április 16.
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetõedzõje csapata sajtóértekezletén a manchesteri Etihad Stadionban 2024. április 16-án. A Real Madrid másnap a Manchester City ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének visszavágó mérkõzésén.
MTI/AP-PA/Martin Rickett

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

Nyitókép: MTI/AP-PA/Martin Rickett

„Megvan bennünk a kellő önbizalom, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk!” – jelentette ki a Bajnokok Ligája szombati döntőjét felvezető sajtótájékoztatóján Carlo Ancelotti, a Real Madrid trénere. Az olasz mester edzőként ötödik Bl-győzelmére készül (kettőt az AC Milan edzőjeként, kettőt a Real Madriddal nyert, és a milánói egyesülettel játékosként is nyert két Bl-serleget), a mellette helyet foglaló csapatkapitány,

 Nacho, és az aranylabdás Luka Modric azonban még őt is felülmúlná, ha nyernének, hiszen mindketten ötször nyertek eddig. 

Az M4 beszámolója szerint az olasz mester kiemelte, muszáj is, hogy meglegyen, hiszen ez az idény legfontosabb meccse. Ancelotti úgy fogalmazott, „Nagyon tiszteljük az ellenfelünket, megfelelő a hozzáállásunk a mérkőzéshez, reméljük, minden jól alakul számunkra. Örülök, hogy itt lehetek a döntőben. Nem először vagyok itt, és remélem, nem is utoljára”. A Real Madrid edzője megerősítette, hogy amint korábban elmondta, az idény jó részében sérült, és a válogatottnak sem kellő Thibaut Courtois kezd majd a döntőben, annál is inkább, mert az idényt gyakorlatilag végigvédő Andrij Lunin influenzás lett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ancelotti szerint azzal tudja leginkább megkönnyíteni játékosai dolgát, ha világos utasításokat ad nekik, „az érzelmek majd később jöhetnek”, akár a meccs előtti félelem is, amely szerinte „fontos ahhoz, hogy jól végezzék a dolgukat”

Újságírói kérdésre elmondta, „van valami különleges ebben a klubban”, ezért tudnak erőt meríteni az utolsó percekre, ahogyan tették azt többször az utóbbi években, legutóbb a Bayern elleni elődöntő visszavágóján, amelyet a hajrában fordítottak meg Münchenben. A hatodik BL-aranyára hajtó 64 éves mester éppen tíz évvel ezelőtt vezette végső győzelemre a Realt az Atlético ellen, viccelődve megjegyezte, „a legfőbb változás ahhoz az Ancelottihoz képest, hogy a mostani tíz évvel öregebb”.

„De őrület, hogy még most is vannak olyanok a csapatban, akik már akkor is itt voltak”

 – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Ancelotti mellett résztvevő Nachót és Modricot elsőként arról kérdezték, hogy milyen érzésekkel várják a döntőt azzal a tudattal, hogy Real-siker esetén utolérik (ahogyan Dani Carvajal és Toni Kroos is) Paco Gentót, aki eddig egyedüliként rendelkezik hat BL-győzelemmel. „Egy éve nehéz volt ezt elképzelni, most pedig már csak egy lépésre vagyunk tőle. Megtisztelő és leírhatatlan öröm lenne olyan a klubhoz tartozni, amelynek tagjai hat Bajnokok Ligája-győzelemmel rendelkeznek, de most nem erre, hanem a meccsre kell koncentrálunk” – fogalmazott a a madridiak csapatkapitánya.

Ezt is ajánljuk a témában

„Hát, az biztos, hogy nem ez a lenyugodtabb – válaszolt Modric arra a kérdésre, milyen hetük volt. – Mindenki minket tart favoritnak, de ez nem így működik. Szerintem 50-50% az esély. A Dortmund komoly csapat, nagyszerű idényük volt a Bajnokok Ligájában, és biztosan mindent megtesznek majd.”. 

Dani Carvajal korábban úgy nyilatkozott, félelmet lát az ellenfelek szemében, mikor a Reallal játszanak a BL-ben,

 amivel Nacho is egyetért. „Mindenki ezt gondolja, és a számok is ezt bizonyítják. Kellemes érzések öntenek el bennünket, mikor felcsendül a Bajnokok Ligája himnusza, hiszen mindig jól szerepelünk, de ez egyúttal hatalmas felelősség is” – fogalmazott. 

 

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2024. június 01. 11:40
Majd megint bírói segítségel, meg hatalmas malacokkal nyer Real Madrid!
gyaloggos
2024. június 01. 11:13
EZ nem kérdés még most, hogy KI nyeri az idei BL -t! EGYÉRTELMŰEN a REAL az esélyes .
johannluipigus
2024. május 31. 23:32
Meglátjuk. Mindenesetre én itt Madridban reggelig tartó fiesztára készülök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!