Megszólalt az edző, akire hallgat és akit eltűr maga mellett Milák Kristóf

2024. október 07. 12:24

A szakember elárulta, miről szoktak beszélgetni és mik a tabu témák a kétszeres olimpiai bajnoknál.

2024. október 07. 12:24
null

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Zala György kenusként szerzett két olimpiai bronzérme és két világbajnoki aranyat. A visszavonulása után egy új munkakörbe vágott bele, ma már az egyik legismertebb és legelismertebb az erőfejlesztéssel foglalkozó szakemberek között. Három olimpiai arany-, négy ezüst- és három bronzérem megszületésében volt valamilyen szinten szerepe, plusz a karate thaiföldi Világjátékainak egyetlen magyar aranyérmese, S. Kovács Ádám felkészítését is érdemben segítette. Az olimpikonok közül persze a legsikeresebb Milák Kristóf, aki Tokióban és Párizsban összesen két-két arany-, illetve ezüstérmet szerzett. A Budapesti Honvéd klasszis úszójának személye megkerülhetetlen, különösen azok után, hogy a legkülönfélébb legendák keringtek vele kapcsolatosan.

„Rengeteget edzettünk a Honvédban, még akkor is, amikor a világ nem tudta, hol van. Megvallom, én ezt a „hol a Milák?” kérdést egy kicsit felfújtnak éreztem akkor is, hiszen neki napra és órára előre meg kellett adnia a tervezett hollétét. 

Valami oka lehetett ennek az elvonulásnak, de én a részletekről nem tudtam és nem is kérdezgettem Kristófot erről az egészről. 

Vele úszásról csak abban a vonatkozásban beszélek, hogy mi a legközelebbi versenye és az arra történő eredményes felkészülése érdekében milyen erőnléti munkára lehet szüksége. Akár hiszi, akár nem, én például a mai napig nem tudom, hol és kivel fogja folytatni az úszóedzéseket. Nekem azt mondta: nyugi, ősszel megmondom, ki lesz az új edzőm. Rájöttem, ha véletlenül elkezdek az úszásról beszélni, akkor ő kikapcsol, én pedig elhallgatok. Így úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk” – árulta el Zala a hunswim.com-nak.

Zala György munkában az uszodában az egyik edzésen
Fotó: hunswim.com

Az erőnléti edző azt is elárulta, miről a legkönnyebb Milák Kristóffal beszélgetni. Nos, az autókról. Ha ezek szóba jönnek, nincs időhatár, rengeteget tud a legkülönfélébb márkákról, félelmetes a lexikális tudása az olimpikonnak ebben a témakörben. De a divat is a kedvenc témái közé tartozik, szeret elegánsan öltözködni, miként az órák is nagyon érdeklik.

„A csajokról, vagy a barátnőjéről viszont ritkán esik szó. Ami neki kényes téma, azt lehetőleg elkerüljük” 

– mondta a szakember, aki immár ötödik éve a Magyar Úszó Szövetségnél dolgozik. Milák Kristóf mellett van más olyan úszó is, akivel Zala speciális munkát végez. A közelmúltban Telegdy Ádám kereste meg azzal a kéréssel, hogy más jellegű erősítést szeretne csinálni.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2024. október 07. 14:08
Milák minden valószínűség szerint egy baromi keményen dolgozó funkcionális autista. Tessék őt mindenkinek békén hagyni! Akár direktben, akár ismerősein, vagy éppen a sportban segítőin keresztül is! Elég volt a hülye újságírók találgatásaiból, amikkel nem Milák érdekét szolgálják, csak a saját kattintás számukat akarják növelni. Milák emberként is messze fontosabb, hát még sportolóként, de főleg mint példa minden olyan családnak, ahol hasonló gyerek, fiatal él, mint az idióta "újságírók" cakk und pakk.
Tiszafa
2024. október 07. 13:11
Milák szemén látszik, hogy nem százas. De nem hülye, vagy pontosabban gyengeelméjű, csak egészen egyszerűen másképp látja a világot. Enyhén autista, ami még őt semmi lényegesben nem hátráltatja, de környezetének másképp kell őhozzá állnia. Vannak átlagos embernek fontos dolgok, amire a Milák szarik, és vannak lényegtelennek tűnő apróságok, ami a Miláknak nagyon is fontos.
Teréz A Piréz
2024. október 07. 12:57
"Nos, az autókról. Ha ezek szóba jönnek, nincs időhatár, rengeteget tud a legkülönfélébb márkákról, félelmetes a lexikális tudása az olimpikonnak ebben a témakörben. " Újabb érv Milák autizmusa mellett. Ez annyira tipikus!
madre79
2024. október 07. 12:54
Ha Milák úgy gondolja, hogy semmi közünk ahhoz, hogy ő hol és mit csinál, akkor nekem meg tök mindegy, hogy nyer-e vagy sem. Aki nem áll szóba a szurkolóival, azzal nehezen lehet kontaktust teremteni bármilyen messzeségből is! Az a lényeg, hogy a szövetség tudja-e hogy hol van, hogy a fizetést, vagy bármilyen díjazást tudják hova küldeni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!