Lerabolta a piacot? Választ adott a Ferencváros a kényes kérdésre (VIDEÓ)

2024. október 02. 15:24

A klub alelnöke elmesélte, hogyan zajlott a nyíltvízi úszók, az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és a párizsi játékokon bronzérmes Betlehem Dávid átigazolási folyamata, valamint a BVSC medencés kontingensének „elcsábítása”.

2024. október 02. 15:24

Nyitókép: Fradi.hu

 

Szeptember elején jelentette be a Ferencváros, hogy leigazolta a nyíltvízi úszásban olimpiai bajnok Rasovszky Kristófot és a párizsi nyári játékokon bronzérmet szerzett Betlehem Dávidot. A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Rasovszky eddig a veszprémiek úszója volt. Most kiderült, a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem a Fradi kereste meg a klubhoz az olimpiát követően csatlakozó úszóklasszisokat. Ezt Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke jelentette ki egy interjúban, amely a Magyar Úszó Szövetség közösségi oldalán látható.

Az ország legnagyobb klubjának sportvezetője ebben elárulta, elsőként a párizsi nyílt vízi versenyen bronzérmes Betlehem Dávid kereste meg az egyesületet a lehetséges váltás miatt. Róla azt tudni kell, hogy a párja a világbajnoki ezüstérmes magyar úszó, Fábián Bettina, aki a Ferencváros versenyzője. Tehát a 21 éves olimpikon szerelme miatt is választotta a zöld-fehéreket. Nyíri hozzátette, ők együtt mentek Amerikába egyetemre. Ezután követte Betlehemet csapattársa, az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf, aki már a párizsi játékok előtt, májusban jelezte a veszprémi klub vezetőinek, hogy feleségével Budapestre költöznek, a Ferencváros pedig megfelelő feltételeket kínált neki.

„Mindkét fiú a Ferencvárostól függetlenül eljött volna Veszprémből, ők nem a Fradihoz jöttek el, ez nagyon fontos dolog. Ez volt az első dominó, mi itt meg is álltunk volna”

 – hangsúlyozta Nyíri Zoltán, aki kiemelte, ezután érkezett a BVSC csoportja, benne a 100 méter gyorson olimpiai negyedik, vb-bronzérmes sprinterfenomén, Németh Nándorral, végül az Eb-ezüstérmes hátúszó Kovács Benedekkel és edzőjükkel, Plagányi Zsolttal.

„Benedek több klubbal is tárgyalt, s végül minket választott. Plagányi Zsolt, aki az ország egyik legjobb edzője, látja, hogy min kell esetleg változtatni, van-e olyan fiatal tehetség, akivel érdemes foglalkozni. Lehet, hogy megtalálja a következő tanítványát. Ehhez kell egy új szemlélet, egy új szem találhat egy új csillagot” – mondta Nyíri Zoltán. Manapság példátlan, hogy ennyi klasszis egyszerre kerül ugyanabba az új egyesületbe, emiatt rögtön meg is indult a zümmögés, hogy az FTC csábít, sőt, rabol. 

Az alelnök leszögezte, senki sem csábítottak el őket, 

az érkezők pedig a jövőben mindennapi részei lesznek az FTC életének. Pontosabban azért van két kivétel, Betlehem és Fábián, akik most együtt kezdték meg tanulmányaikat az Egyesült Államokban, de továbbra is a Fradi-család tagjai.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000102
2024. október 02. 17:04
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!