Kielemeztük a Fradi vendégét, a Tottenham Hotspurt: világsztár és trófeák nélküli, 800 millió eurós csapat (VIDEÓ)

2024. október 03. 05:52

A Harry Kane-korszakban se nyert semmit a múlt században sikeres angol klub, amely - hiába Szon és Richarlison - kezd középcsapattá válni. Még így is fényévnyire vannak a lehetőségei a magyar bajnokéhoz képest… Pascal Jansen talált rést a Pajzson!

2024. október 03. 05:52
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/TottenhamHotspur

***

Az Anderlecht elleni brüsszeli vereség (1-2) után hazai pályán folytatja nemzetközi szereplését a Ferencváros. A labdarúgó Európa-liga 2. fordulójában a Tottenham Hotspur vendégszerepel a Groupama Arénában. Az angol együttes nem épen története legfényesebb időszakát éli, ugyanakkor mégis a sorozat egyik legfőbb esélyese.

Aranykor

Az 1882-ben alapított észak-londoni klub volt az első a 20. században, amely egyszerre hódította el a bajnoki címet és az FA-kupát (1961), valamint az első brit klub, amelyik európai trófeát tudott nyerni (KEK, 1963). 1972-ben és 1984-ben az UEFA Kupa sorozatban az élen végzett az Angliában sem a gigászok közé tartozó egylet: 2 bajnoki cím (1951, 1961) és 8 FA Kupa-siker (legutóbb 1991-ben). 2008-ban még elhódította a Spurs a Ligakupát, de mintha átok ülne rajta.

Neves utódok

A hőskor legendái után többek között olyan kiválóságok erősítették a Tottenhamet, mint Chris Waddle, Paul Gasciogne, Jürgen Klinsmann, David Ginola, Szergej Rebrov, Robbie Keane, Gareth Bale, Luka Modric, Christian Eriksen és a leghíresebb – a csapattal – trófeát sohasem nyerő Harry Kane. Az angol válogatott gólrekordere eddig a Bayern Münchennel is tartja rossz szokását. Persze azt a 280 találatot Spurs-mezben nem a szél hordta össze... Vele a soraiban 

a csapat néhány éve, 2019-ben még Bajnokok Ligája döntőt játszott, és veszített el 2-0-ra a Liverpollal szemben, de komoly tényezőnek számított. 

Maurico Pochettino után José Mourinho-val és Antonio Contéval is megpróbálkoztak a londoniak, de egyre lejjebb csúsztak. 2023-tól Puskás Ferenc egykori sofőrje, Ante Postecoglou vette a kezébe az irányítást, s az ausztrál úgy tűnik, türelmet és pénzt is kap az építkezésre.

Ezt is ajánljuk a témában

Őrült költekezés

A Tottenham Hotspur jelenlegi játékoskeretét közel 800 millió euróra becsüli a mértékadó Transfermarkt. Csak a miheztartás végett: a Ferencvárost 60-ra taksálja az oldal, azaz 13-szor ér kevesebbet, mint a 18 légióst foglalkoztató angol ellenfele. 

Jellemző, hogy közel 150 millióért vett a nyáron játékosokat a Premier League 5. helyezettje, amely megengedhette magának, hogy 94 milliós mínusszal zárjon.

 A Kane-pótló Dominic Solankéért 64-et (közel Szoboszlai árát) fizettek a Bournemouthnak. az egyszeres angol válogatott csatár eddig hat meccsen négy gólnál jár mégis zuhant az értéke. A legnagyobb „kincs” a támadó középpályás, James Maddison (70 millió), a svéd szélső, Dejan Kuusevski (55) és két védő, a világbajnok argentin, Cristian Romero (65) és a holland Micky van de Ven (55). A két talán leghíresebb spílerük, Richarlison (35) és Szon Heung-Min (45), a brazil és a koreai azonban sérült – nem lép pályára a Ferencváros ellen!

Dominic Solanke (jobbra) elkezdte megszolgálni a borsos vételárát, betalált a Manchester United ellen is
Fotó: Facebook/TottenhamHotspur

Forma, formálódás, hibák

Talán manapság már nem világszenzáció, ha egy csapat 3-0-ra nyer az Old Traffordon, persze mindennaposnak sem nevethető. A hétvégén a Spurs bánt el a Manchester Uniteddel, holott összességében nem remekel az angol élvonalban. a 8. helyen áll a nagy rivális Arsenáltól saját szurkolói előtt kikapó (0-1) gárda, amely azonban egyre inkább kezd karakteres csapattá formálódni. A tavaly a Ferencvárost a BL-selejtezőben 4-2-vel kiejtő, a Groupama arénában 3-1-re nyerő azeri Quarabagot simán, 3-0-lal küldték haza az Európa-liga nyitó körében.  Mégpedig úgy, hogy – az eltiltás miatt Budapestről lemaradt – román Dragusin kiállítása miatt a 8. perctől emberhátrányban voltak! 

Talán az eddigi legerősebb ellenfelünk ellen lépünk pályára, de ez nem változtat a felkészülésünkön. 

Mindig arra törekszünk, hogy kihasználjuk az ellenfelünk gyengeségeit, úgy hiszem ezt sikerült megtalálni a Tottenham oldalán is, csak arra fókuszálunk, hogy ezt ki tudjuk használni

 – mondta a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón Pascal Jansen. Hogy a Ferencváros vezetőedzője milyen gyengeségekre gondolt, kiderül csütörtökön az Üllői úton.

Az FTC-Tottenham Hotspur mérkőzés 18 óra 45 perckor kezdődik, a Mandiner a helyszínről számol be az eseményekről.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. október 03. 06:58
Kielemeztük, rendben. Csak az nincs rendben, ha valakit, valamely szervezetet, egyesületet NEM A SAJÁT NEVÉN említünk. Ekkor az lehet a) dehonesztálás, lenézés, provokáció, b) benyalás, seggnyalás. A Fradizás, az melyik kategória? És mi az értelme? Csak nem annyi, hogy a sz.r maradjon és két magyar csapat meccsén 17 idegen mellett 5 magyar legyen a 22-ből?
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. október 03. 06:48
"Kielemeztük a Fradi vendégét" Én is kielemeztem: túl sok volt a nigger. Fel lehet vásárolni fél Afrikát, de mitől jó ez nekünk? Miért nem magyar csapatot akarunk?
sexykitty-5000102
2024. október 03. 05:55
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­k­­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­s­­z­­­e­x­­i­­ ­p­u­n­­c­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!