Kezdjünk el félni? Marco Rossi a hollandokról: Erősebb csapat, mint Németország

2024. október 10. 14:57

Szövetségi kapitányunk felettébb óvatos a düsseldorfi 5-0-s vereség után, de nem feltartott kezekkel küldi harcba Szoboszlaiékat Virgil van Dijkék ellen. Elárulta, mire készül a magyar csapat, és miért irigyli Ronald Koemant...

2024. október 10. 14:57
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Megtartotta a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját Marco Rossi. A péntek este (20.45, Puskás Aréna) telt ház, több mint 60 ezer ember előtt Hollandiát fogadó magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem kertelt, kerek perec kimondta: egyértelműen az ellenfél az esélyes a Nemzetek Ligája csoportmérkőzésen, ugyanakkor számokkal alátámasztva tudatta: Magyarország stabil csapattá vált.

Az elmúlt két évben, 2022 szeptembere óta összesen négy meccset vesztettünk, azok közül az írországi számít kivételnek, mert saját rögzített helyzetünkből kaptuk a vereséget jelentő gólt, ennek ellenére végig mi diktáltunk. Az egy balszerencsés találkozó volt. A másik három kudarcból kettőt a németektől, egyet a svájciaktól szenvedtünk el, akik a világranglistán az első 15 között vannak. Hollandia a hetedik, azaz 

nem kell Einsteinnek lenni, hogy tudjuk, különösen nehéz összecsapás vár ránk. 

Elég megnézni, hol játszanak a futballistái, ez alapján Hollandia talán erősebb is, mint Németország” – érvelt és tekintett előre a 60 éves olasz-magyar szakember.

Rossi úgy véli, elsősorban a védekezésre kell majd koncentrálnia a sérüléssel bajlódó védőt, Balogh Botondot is vélhetően nélkülöző csapatának. Reményei szerint marad erő támadásokra is a mieinknek. 

Nekünk tudnunk kell, mikor van esélyünk veszélyeztetni, zavart okozni nekik. 

Nem szabad az ő játékukat játszani, olyan párharcokat, cselezéseket vállalni, amit ők erőltetnek.

 Jól kell védekezni, nem szabad teret engedni a középpályán. Amikor lehetőségünk lesz, gyorsan, profin kell végigvinni a támadást, valamint a rögzített játékhelyzetek kínálhatnak esélyt” – szakmázott Marco Rossi, akinek kollégája, a védőként gólerős, BEK- és BL-győztes, Európa-bajnok, Ronald Koeman bombaerős kerettel dolgozhat.

Játékosként is óriási pályát futott be, edzőként kiemelkedő csapatokat irányíthatott. A holland válogatottnál is óriási focistákkal dolgozhat. Jellemző, hogy a Koopmeiners helyett utolsóként behívott (a PSV Eindhoven játékosa, Guus Til – a szerk.) is nemzetközi szinten jegyzett labdarúgó. Persze, ha valaki Hollandiát irányítja, nyomást is érezhet magán. Rajta és csapatán lesz a teljesítménykényszer pénteken.”

Ezt is ajánljuk a témában

Korábbi szövetségi kapitány a Mandinernek: Nem lesz mészárlás!

Interjú Csábi Józseffel a Hollandia elleni válogatott mérkőzés előtt a 8-1-ről, mészárlásról, sérültek pótlásáról, Marco Rossi munkásságáról, a válogatott és a magyar futball közötti ellentmondásról, valamint az új feladatról, a BVSC-Zugló fejlesztéséről.

Hollandiával játszik pénteken a Nemzetek Ligájában a Rossi-csapat. Milyen eredményt vár




 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
danubius
2024. október 10. 16:40
B+ nagy mellényre nagy zakók eddig. 1-2000 mrd Ft elpárolgott a piperkőc, tetovált, nyálas bohócokra. Sportoló egy sincs köztük. Ennyire fontos volna a cirkusz?
sexykitty-5000108
2024. október 10. 16:32
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­­s­z­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
tizennyolcfok
2024. október 10. 15:48
csak az kezdjen félni, aki annyira nem a realitás talaján áll, hogy reménykedik. a realitás az, hogy legalább két góllal fognak nyerni a hollandok. az öröm az ürömben helyzet az, ha a hollandok csak egy góllal nyernek, mi pedig kihajtottuk a belünket és minden megtettünk, ami tőlünk elvárható. a döntetlen a tízből az egyszer kategória. a győzelem a hollandok ellen pedig a csoda.
v4nmeeg1p3psid
2024. október 10. 15:42 Szerkesztve
Nem szabad hagyni, hogy úrrá legyen rajtunk a pánik. Bekapunk öt-hat gólt. Na és? Az még nem a világ vége. Bendegúznak vére emelt fővel viseli a sorscsapásokat. Bízzunk egy fényesebb jövőben! Lesznek még Magyar Hetek a McDonald'sban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!