Van önbizalom: angol- és németverés után ezúttal is nagyot dobbantana Nagy Zsolt a magyar válogatottal

2024. szeptember 02. 19:24

A felcsúti szélső remek formában várja a Nemzetek Ligája rajtját, elmondta mire számít a német-holland-bosnyák trióval szemben. Az újonc Gergényi Bence elárulta, honnan ismeri Marco Rossit.

2024. szeptember 02. 19:24
null

Nyitókép: Facebook/MLSZ

***

A balszerencsés és várakozáson aluli Európa-bajnoki szereplés (csoport 3. hely és kiesés) után újabb sorozatban méreti meg magát a magyar labdarúgó-válogatott. A felkészülési, barátságos mérkőzéseket 2018-ban váltó Nemzetek Ligájában a C divízióból indult Rossi-csapat 2022-ben már a legjobbakat tömörítő A-ban szerepelt. Minden várakozást felülmúltak Szoboszlai Dominikék, akik oda-vissza legyőzték Angliát, Németországgal itthon döntetlent értek el, idegenben Szalai Ádám sarkazós góljával nyertek. A csoportot végül megnyerő, a négyes döntőbe jutó olaszoktól szenvedtek csak el vereséget, a hazai „visszavágón” még az elsőségért játszottak, s végül a kvartett második helyén zártak 10 pontot gyűjtve, 8:5-ös gólaránnyal. Anglia lett az utolsó, kiesett a B divízióba. 

A 4-0-s wolverhamptoni sikerből Nagy Zsolt góllal vette ki a részét, a Puskás Arénában betalált a németek kapujába is. A felcsúti tűzgolyó hasonló szereplést remél, mit remél, vár a mostani kiírásban is Magyarországtól. Pedig a nehézségi foka cseppet sem lesz alacsonyabb a csoportnak: Németország, Hollandia és Bosznia-Hercegovina az ellenfél. 

Kiegyeznék az előző NL-pontszámunkkal és gólkülönbségünkkel! Ha azt tudnánk most is hozni, az fantasztikus lenne. Kifejezetten erős német és holland válogatottra készülünk, és a bosnyákok ellen sem lesz egyszerű. Az A ligában nincs könnyű ellenfél!

 – mondta Nagy Zsolt a telki edzőközpontban hétfőn.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Nemzeti csapatunkat 2018 nyara óta irányító Marco Rossi alapvetően a bevált játékosaira számít, ám négy abszolút újoncot is behívott az első két találkozóra készülő együttesbe, miközben olyan, a klubjukban mellőzött alapemberek maradtak ki, mint Szalai Attila és Lang Ádám. Éppen a helyükön bizonyíthat Görgényi Bence, az Újpest 26 éves játékosa, aki végigjárta a korosztályos válogatottakat, s korábban Kispesten nevelkedett.

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2024. szeptember 02. 21:49
Az Eb-n kellett volna nagyot dobbantani, nem egy kutyát sem érdeklő sorozatban. Csak ott tele volt a gatyesz.
hernadvolgyi-2
2024. szeptember 02. 20:35
Leszegett fejjel nem lehet csatát nyerni. Hajrá MAGYARORSZÁG!
machet
2024. szeptember 02. 20:22
Megint csak azt kell mondanom.Inkább tudás kellene az önbizalom mellé.
Novicsok-5
2024. szeptember 02. 19:46 Szerkesztve
A helyében vigyáznék az efféle kijelentésekkel, mert a legutóbb is úgy mentek ki az Eb-re mindenkit tönkrevernek, megismétlik a görög csodát, aztán csúnya szopás lett a vége. Természetesen a portugálok és az angolok hibájából.😂 Több szerénység, több alázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!