Újabb magyar sztárt igazolt a Fradi

2024. szeptember 11. 11:48

A fővárosi zöld-fehér klubban révbe érhet a kiváló úszó.

2024. szeptember 11. 11:48

Nyitókép: Fradi.hu

 

A Ferencvárosi Torna Club már jó ideje hazánk legnagyobb klubja, de úgy tűnik, még nagyobb akar lenni. Az utóbbi időben több sztársportolót is leigazolt. Szeptember 10-én, kedden hivatalossá vált, hogy az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és az olimpiai bronzérmes Betlehem Dávid után újabb olimpikon úszóval erősít az FTC, ugyanis leigazolta a párizsi nyári játékokon 100 méter gyorson a bronzéremről egyetlen századdal lemaradó Németh Nándort. A 24 éves sportoló a BVSC-t hagyta ott a zöld-fehérek kedvéért.

„Itt a Fradiban minden feltétel adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. A Rasóval már beszéltem a leigazolásom óta, s mondat, milyen jó lesz együtt edzeni, bár azt is hozzátette, hogy a 100 m gyors és a 10 kilométer kicsit távol áll egymástól. Biztosan lesznek olyan edzések, amin tudunk majd együtt készülni, és szerintem ez mindkettőnknek jó lesz. Nyilván nagyon fontos, hogyan végzi el az ember az edzésmunkát, de szerintem, azért ilyen szinten már, aki nem tesz bele mindent az edzésbe, az nem lesz ott, főleg 100 méter gyorson az élmezőnyben. 

Ezen a szinten már apró dolgok, nüanszok döntenek, hogy ezek a századok ide vagy oda mennek. A külső dolgok, amikben lehet javulni, 

és szerintem az FTC-ben az előnyünkre fog válni, hogy itt minden adott, minden egy helyen van. Gyorsan meg tudják oldani a problémánkat” – nyilatkozta Németh a Fradi Médiának. Az olimpikon azt is elárulta, néha még kicsit mérgelődik amiatt, hogy Párizsban lemaradt a dobogóról. Pláne így, ilyen kicsi különbséggel, mert – ahogy fogalmazott – az az egy-két század szemmel nem is látszik. Szóval, úgy van vele, jó lett volna éremmel hazatérni az olimpiáról, de talán a jövőben pont ez teszi majd még motiváltabbá és eredményesebbé. A Fradiban pedig minden segítséget megkap, hogy a maximumot nyújtsa folyamatosan.

Németh 2017-ben a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a 4x100 méteres gyorsváltóval máig emlékezetes, hatalmas bravúrt végrehajtva bronzérmes lett 18 évesen. Két éve, 2022-ben a római kontinensviadalon a 4x200-as gyorsváltóval lett Európa-bajnok, míg a 4x100-as váltóval ezüstérmet nyert. Két évvel később a belgrádi Eb-n újabb két ezüsttel gyarapította éremgyűjteményét ugyanebben a két számban. Az idei vizes világbajnokságon megszerezte első egyéni érmét a felnőttek között, miután Dohában harmadik helyen csapott a célba 100 méter gyorson, és ettől a nyári, párizsi olimpián is csak egy hajszál, vagyis egyetlen századmásodperc választotta el.

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. szeptember 11. 15:40
Szívemből döntöttél, jól döntöttél! További sok sikert kívánok! Csak a Fradi!!!!!!!!
lauderstenonis-2
2024. szeptember 11. 14:06
Mindent elmond a Fradinál végzett szakmai munkáról, hogy nulla párizsi olimpiai érmes igazolt versenyzőt tudtak felmutatni. Most kinyílt a pénztárca és igazolják a sikeres portolókat, csak az a kérdés, hogy a megfelelő edzőket is leigazolják-e hozzájuk.
zakar zoltán béla
2024. szeptember 11. 12:03
"Fradi"
Halder_1899
2024. szeptember 11. 11:57
Isten hozta ! Sok sikert ! hajrá Fradi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!