Újabb magyar siker Párizsban, Pap Bianka bronzérmes

2024. szeptember 05. 18:16

A magyar sportoló a 400 méteres gyorsúszás döntőjében végzett a harmadik helyen a paralimpián. Ezzel megszerezte a magyar csapat hatodik érmét a játékokon.

2024. szeptember 05. 18:16
null

Nyitókép: MPB/Szalmás Péter 

 

Csütörtök este két magyarért is szoríthattunk a 400 méteres gyorsúszásban, az S10-es kategória döntőjében a párizsi paralimpián. Az ebben a számban három éve, Tokióban ezüstérmes, 2022-ben világbajnok Pap Bianka 4:40.84 perccel megnyerte a második futamot, összességében pedig a harmadik legjobb időt úszta, míg Hotz Csenge a saját mezőnyében negyedik lett 4:53.18-cal, amellyel nyolcadikként befért a fináléba.

A döntőben Pap sokáig versenyben volt az ezüstéremért, ám aztán kicsit visszaesett, de a harmadik helye nem forgott egy pillanatig sem veszélyben, s végül bronzérmet nyert 4:35.63-as idővel. 

A győztes a kanadai Aurélie Rivard (4:29.20) lett, a második az amerika Alexandra Truwit (4:31.39). Az idei paralimpiai játékokon ez volt a magyar csapat hatodik érme. 

A paralimpiai újonc Hotz Csenge számára már az is ajándék volt, hogy bejutott a döntőbe. A még csak 16 éves paraúszó a nyolcadik idővel lett döntős, ahol remek teljesítményt nyújtott, egy helyet javított, és végül hetedik lett (4:53.31).

Az esti programban még egy magyar úszó érdekelt: a múlt csütörtökön 400 gyorson aranyérmet szerző Konkoly Zsófia ezúttal 200 vegyesen (SM9-es kategória) harcol a döntőben, ahova a legjobb idővel került be.

A női 400 méteres gyorsúszás csütörtök esti döntőjének végeredménye S10-es kategória a párizsi paralimpián

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 20:17 Szerkesztve
Koldusvircsaft. 49 éve, 4:33,00 s idővel Lázár Eszter (Egri Dózsa, 1975. 04. 05. Csehszlovákia Prága, Csehszlovákia csehszlovák-skót-magyar B viadalon) ennél jobbat úszott. Ma 5-7 évesek is legyőzik ezt a nyomorékot. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
Citromkraft
2024. szeptember 05. 19:16
Órjási gratuláció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!