„Olyan érzésem volt, mintha nem is lennénk a pályán” – a játékosok azt ígérik, a következő meccsen minden más lesz

2024. szeptember 08. 08:54

Szégyellik magukat a játékosok a németek elleni 5-0 után.

2024. szeptember 08. 08:54
Germany - Hungary

Nyitókép: BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A németek elleni katasztrofális vereségben – a labdarúgó-válogatottunk a Nemzetek Ligája nyitányán 5-0-ra kapott ki Düsseldorfban a házigazdáktól – talán csak egyetlen pozitívum van, hogy sem Marco Rossi, sem a játékosok nem kerestek semmilyen kifogást, nagyon önkritikusan nyilatkoztak a mérkőzés végén, azt mondták, szégyellik magukat és elnézést kértek a szurkolóktól. A legkeményebben a szövetségi kapitány fogalmazott, kijelentette, 

ha kedden a bosnyákok ellen is kudarcot vallanak, akkor el kell tűnniük a színről.

Bolla Bendegúz azt mondta az NSO-nak, emészteni kell még a történteket, mindenki érzi a súlyát a vereségnek, lehajtott fejjel, maguk elé nézve ültek az öltözőben. De egyelőre csak elnézést tud kérni a szurkolóktól, mert csalódást okoztak. Szerinte 2-0 után valami nagyon megtört, elvesztettek minden párharcot, második labdát, olyan érzése volt, mintha nem is lennének a pályán. Ugyanakkor a játékos kijelentette,

mindent megtesznek, hogy a bosnyákok ellen javítsanak. 

Úgy véli, nem a taktikán kell változtatni, valami másban kell keresni a hibát.

Nagy Ádám úgy fogalmazott: „Abszolút önkritikusnak kell lenni, mert elfogadhatatlan a szurkolókkal, saját magunkkal és a teljes magyar labdarúgással szemben ez az eredmény. Más taktikával léptünk pályára, mint eddig, megpróbáltuk letámadni őket, de ez csak az elején működött, aztán teljesen szétestünk”. A középpályás szerint Schäferrel megpróbálták mindkét német hatost agresszívan letámadni, de túl nagy terület nyílt mögöttük, a folytatásban váltottak, de az még rosszabbul nézett ki. 

Ez egy nehéz helyzet, amit menedzselnünk kell, de rajtunk múlik, hogyan tudjuk kijavítani”

 – közölte a 85-szörös válogatott Nagy Ádám, aki Puskás Ferencet érte be ezen a napon.

Balogh Botond kijelentette, az első félidőt nem kezdték rosszul, felvállalták, hogy magasan letámadják a németeket. Azt azonban nem tudja, hogy mi történt a második félidőben. Elismerte, hogy nagyon jó ez a német csapat, ki lehet kapni tőlük, de nem öt-nullára. „Elnézést kérek a szurkolóktól, ez egy olyan vereség, amire nincs magyarázat” – fogalmazott a védő, aki szerint mindenben változtatni kell, főleg az egy az egy elleni párharcokban, hiába léptek feljebb a védők, az ellenfél kihasználta a kisebb területet. Azt mondta, ez a védelem most játszott először ebben a formában, de ez nem kellett volna, hogy gondot okozzon. Balogh közölte, át kell beszélni a történteket és csak a keddi meccsre szabad koncentrálni – számol be az NSO.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 08. 18:16
Túlfizetett, túlsztárolt falábú gecik vagytok, rossistól. Takarodjatok a válogatottból!
machet
2024. szeptember 08. 16:45
Ó,hogyne.
rugbista
2024. szeptember 08. 14:23
Sajnos, a magyar fociban szakmai ismeretek nem léteznek: aki egy kicsit tud focizni ebben a csapatban, az mind valamiképpen nem Magyarországhoz kapcsolódott fiatalon. Erkölcsről meg kár beszélni a magyar fociedzőkkel, -vezetőkkel kapcsolatban. Pofázás, az van; mind csak a pénzt lesi, amit sajnos meg is kap, ellenben nem nyújt érte semmit. A gyerekszám is csökken, a cigányok mint magas szinten sportolók? Vicc. Az a kevés gyerek sem tudja, mi lenne a dolga a sportban. Épp ezért becsüljük meg az olimpiai sikereinket! Egy töredéknyi polgári éthoszú magyar munkája! De fociban ez kevés. Egyben örvendjünk, hogy volt pár évünk, amikor azt hittük, kihúzhatja egy csapat magát a mocsárból a saját hajánál fogva!
rugbista
2024. szeptember 08. 14:21
Nekünk is ilyen érzésünk volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!