Olimpiai és világbajnok klasszisaink is harcba szálltak az árvízzzel

2024. szeptember 17. 16:38

Dr. Schmidt Ádám sportállamtitkár irányította az akciót.

2024. szeptember 17. 16:38
DR. SCHMIDT Ádám

Nyitókép, fotó: Schmidt Ádám/Facebook

***

A dunai árvíz miatt a Nemzeti Sportügynökség üzemeltetésében lévő budapesti létesítmények közül 

leginkább a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda került kritikus helyzetbe, amelyet kedden be is kell zárni.

„A margitszigeti futókör mentén az előrejelzés szerint több mint egy méter magasságú védgátat kell építeni homokzsákokból. Dala Tamás, az uszoda üzemeltetési igazgatója arról tájékoztatta a sportirányítást, hogy a sziget körbekerítéséhez több mint egymillió homokzsákra van szükség, ezért minden segítség jól jön, így kedden kora reggel a magyar sportélet kiválóságaival a helyszínre siettünk” – nyilatkozta Schmidt Ádám. 

DARNYI Tamás
A négyszeres olimpiai bajnok úszó, Darnyi Tamás is a gáton! Fotó: Schmidt Ádám/Facebook

A Magyar Honvédség Sportszázada sportolói mellett olyan ismert klasszisok is csatlakoztak a rendkívüli akcióhoz, mint Vogel Soma, a Ferencváros válogatott kapusa, ráadásul a zöld-fehérek újdonsült csapatkapitánya ma este Debrecenben bajnoit játszik a DVSE ellen!

A vízilabdázókat Madaras Norbert olimpiai bajnok (cseppet sem mellékesen: a szövetség elnöke), Märcz Tamás olimpiai bajnok (a férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya), valamint Gór-Nagy Miklós világbajnok is képviselte. Rajtuk kívül olyan klasszisok is részt vettek az árvíz elleni küzdelemben, mint Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó vagy éppen Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó.

A sportállamtitkár kiemelte: 

rendkívül jó érzés megtapasztalni, hogy a hazai sportélet szereplőire bármilyen helyzetben lehet számítani”.

Schmidt Ádám a közösségi oldalán hangsúlyozta: „A Hajós Uszoda bezárásának idejére gondoskodtunk a sportolóink elhelyezéséről, hogy az edzéseket továbbra is meg tudják tartani”.

 

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:57
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­k­e­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­­i­­ ­p­u­­­n­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
herden100
2024. szeptember 18. 04:50
www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/675-azert-a-viz-az-ur Telihold van. www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/676-az-isteni-jelenlet-teliholdja hwww.szantobrigitta.hu/index.php/blog/673-egy-nagy-es-hosszu-utazas-vegehez-erkezunk Csak Szívvel érdemes. Ki kell nyíljon a Szívcsakrám. Lásd: napfenyes.hu/cikkek - A szív csakra feléllesztése. Persze: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma
nagymacska44
2024. szeptember 17. 19:32
Jé senkin nincs kesztyü.
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 17. 18:59
PR csucsra jaratva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!