Mégis kezezett Cucurella, Toni Kroos és Németország az „Európa-bajnok”!

2024. szeptember 24. 22:40

Az UEFA jókora csúszással elismerte: járt volna a sorsfordító büntető Németországnak a végső győztes Spanyolország ellen. A váratlan fordulat nem kis port kavart. Lothar Matthäus kifakadt.

2024. szeptember 24. 22:40
null

Nyitókép: AFP/Tobias Schwartz

***

Július ötödike óta eltelt néhány nap, s mostanra az Európai Labdarúgó Szövetség rádöbbent: hatalmas hibát követett el! Az UEFA a nyári torna idején saját irányelveire hivatkozva kötötte az ebet a karóhoz, mondván nem ért tizenegyest a spanyol védő kezezése, mert természetes testtartásban volt.

Holott kapura tartó lövést blokkolt 1-1-es állásnál a végül 2-1-es német vereséget hozó negyeddöntőben. Szeptember második felére megvilágosodott, legalábbis felülbírálta önmagát a szervezet, s már úgy véli: a legtöbb tizenhatoson belüli kezezésért büntető jár, Marc Cucurella megmozdulása sem lehetett volna kivétel, ugyanis a karja túl messze volt a testétől, ezáltal megnövelte annak felületét. 

„Én rögtön mondtam: nyilvánvaló büntető! Aztán másnap jött a hír az UEFA irányelvéről, aminek hatására úgy fogalmaztam: érthető, hogy nem járt tizenegyes. De most felvetődik a kérdés: az akkor említett irányelv nem is létezett? 

Ha most elismeri az UEFA, hogy rossz döntés született, akkor egyértelmű, hogy át lettünk verve

 – idézi a Magyar Nemzet a németek korábbi klasszisa, világ- és Európa-bajnoka, Lothar Matthäus felháborodását.

Reagált az UEFA új állásfoglalására egy másik német kiválóság, Toni Kroos is, akinek éppen az ominózus Spanyolország elleni negyeddöntő volt pályafutása utolsó mérkőzése.

Három hónapba telt, mire rájöttek arra, amire majdnem mindenki másnak elég volt egy másodperc: kezezés volt. Ez nagyon megnyugtató... Azért köszönöm, végül is nem volt olyan fontos. Az UEFA hivatalos kijelentése után vajon a jövőben már Európa-bajnoknak nevezhetem magam? Nem hiszem.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. szeptember 25. 00:24
hogy lett a 3:2 anno az a vb meccs a németek javára? baszódjanak föl megérdemelték, amit kaptak
Atti bá
2024. szeptember 24. 23:32
:D Ennyi jár a németeknek. Amit lehet végül elbas..ak, mecsnek is vége, szóval páá.
SyncBaer
2024. szeptember 24. 23:19
Utálom ezt a kezezéses hercehurcát. A védők, a hátuk mögött összekulcsolt kézzel "óvatoskodnak" a büntetőterületen belül. Ez csökkenti az esélyeiket a támadókkal szemben! Kezezésnek szerintem az számít, ha a játékos SZÁNDÉKOSAN nyúl a labda irányába. 2-4 méterről rábikázott labda elől, még kitérni sem lehet, nevetséges, hogy ilyen dönthet el egy mérkőzést.
akiaki
2024. szeptember 24. 23:05
mert a kezére rúgták az még nem gól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!