Illés Fanni 100 méteres mellúszásban a második legjobb idővel jutott be az esti fináléba!

2024. szeptember 02. 12:54

Paralimpiai címvédőnk a párizsi játékokon magabiztos teljesítményt nyújtott, kedvezőek a kilátások az esti döntőre nézve.

2024. szeptember 02. 12:54
null

Nyitókép: Szabó Miklós/NS

 

Vámos Tamás/Párizs

A francia fővárosban zajló paralimpiai játékokon a Vasas sportolója hétfő délelőtt az 5-ös pályán úszott, és mindössze öt századdal lemaradva (1:50:21) ért célba a kínai Cseng mögött. Érthetően elégedetten, mosolyogva nyilatkozott a 100 méteres mellúszás (SB4) előfutama után:

„Jó lett volna, ha becsúszom 1:50 alá, de így sem volt rossz! Maradt bennem még erő, de latolgatni semmiképpen nem szeretnék.

 Élvezem, hogy itt vagyok, egy éremnek mindenképpen örülnék, hiszen a két kínai ellenfelemben még van tartalék. Egy biztos: izgalmas finálé lesz!”

- mondta a Mandinernek Illés Fanni, akinek azért is különleges az ötödik paralimpiája, mert Párizsban már édesanyaként vesz részt. Erről így mesél:

„Azért is szerencsés vagyok, mert

 paralimpiai bajnokként nekem már nincs veszíteni valóm! 

Sosem voltam telhetetlen, számomra most az jelenti a legnagyobb boldogságot, hogy kisfiam, Mór minden versenyemen itt van, másrészt örülök, hogy két év, pontosabban huszonöt hónappal a szülés után újra paralimpiai fináléban úszhatok! 

Tokióban megtettem, amit a haza megkövetelt, minden más, csak plusz! 

Az biztos, hogy az az extra izgalom, amely esetleg összenyomott korábban valamelyik paralimpiámon, azt most nem érzem. Egyet ígérhetek: rajtam nem múlik semmi, ahogy szoktam, most is beleadok majd mindent. Azért is bizakodó vagyok, mert délután és este mindig jobb teljesítményre vagyok képes...”

A tömött lelátókkal kapcsolatban Fanni elárulta, Pekingben is közel hasonló körülmények között kellett úszni, Londonban is rengetegen voltak, Rióban szintén brutális volt, egyedül a Covid-járvány miatt lezárt Tokióban volt furcsa üres lelátók előtt versenyezni. „Engem abszolút nem zavar a sok néző, hanem inkább pluszt ad, hozzátesz a teljesítményemhez”.

Fanni azt is elmesélte: mivel édesanyja is kinn van vele Párizsban, ő  készít majd valami meglepetésebédet, utána pedig jöhet egy nagy alvás a finálé előtt!  

 

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 02. 13:58 Szerkesztve
Koldusvircsaft. Paralimpiai érmet lehet nyerni a soktucat nyomorult kategóriában ennyire szánalmas idővel? Ez mi? Ennél a sportág hajnalán, első orszàgos csúcsként jobbat (1,35) úszott Molnár Ella 1923. 05. 15. Baján a Tisza-Maros kerület bajnokságon. Ez a nyomorék "úszóbajnok" ma az 5-7 éves gyerekekkel sem verenyképes, nem, hogy olimpikonokkal. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest még lószart se. Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
flesh ripper
2024. szeptember 02. 13:52
Nagyon izgulunk, hogy este formában legyen.
EX_Terminator
2024. szeptember 02. 13:46 Szerkesztve
-----------
Rodolfo
2024. szeptember 02. 13:08
Sok sikert a döntőhöz! Hajrà!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!