Ez nem kezdődött jól, elhagyta a válogatottat az újonc

2024. szeptember 05. 22:27

Gazdag Dániel után a paksi labdarúgóra sem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzetek Ligája első két mérkőzésén.

2024. szeptember 05. 22:27

Nyitókép: paksifc.hu

 

A héten és a jövő hét elején Nemzetek Ligája-mérkőzéseket játszanak az európai válogatottak. A mieink szombaton Düsseldorfban Németországgal játszanak, majd kedden Bosznia-Hercegovinát fogadják a Puskás Arénában az NL A-ligájának 3. csoportjában. Az már a hét elején kiderült, hogy Marco Rossi izomsérülése miatt nem számíthat Gazdag Dánielre. Az amerikai Philadelphia Union magyar középpályása nem is csatlakozott a kerethez.

Csütörtökön újabb futballista esett ki a csapatból. A válogatottnál újoncnak számító paksi védő, Vas Gábor is sérülés miatt távozott az edzőtáborból, így ő sem szerepelhet a németek és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

„Vas Gábor izomsérülést szenvedett a férfi A-válogatott tegnapi edzésén, így a játékos elhagyta a telki edzőtábort. A helyére nem hív meg új játékost Marco Rossi szövetségi kapitány”

 – adta hírül Twitter-oldalán a Magyar Labdarúgó-szövetség. Vasnál szomorúbb embert most nehéz találni az országban. A védőként és középpályásként is bevethető 21 éves labdarúgó először kapott meghívást a nemzeti csapatba, s titkon talán remélte is, hogy bemutatkozhat. Erre azonban a sérülése miatt még várnia kell a Paksi FC focistájának.

Ettől még több újoncot is avathat Rossi az előttünk álló találkozókon. Az Eb-kerethez képest Szappanos Péter, Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila, Kleinheisler László és Callum Styles sem kapott meghívót most. Új emberként ott van viszont a keretben Gergényi Bence (Újpest), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE) és Yaakobishvili Antal (Girona).

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!