Vadnai Jonatán: Ez nem egy elvesztett bronzérem, ez egy megnyert negyedik helyezés!

2024. augusztus 07. 21:13

A 26 éves magyar vitorlázó nagyon boldog, és elégedett az olimpián elért eredményével.

2024. augusztus 07. 21:13
Hungary's Jonatan Vadnai flips over in the medal race of the Men’s ILCA 7 single-handed dinghy event during the Paris 2024 Olympic Games sailing competition at the Roucas-Blanc Marina in Marseille on August 7, 2024.

Nyitókép: Nicolas Tucat/AFP

A negyedik helyen végzett az  ILCA 7 hajóosztály összetett vitorlásversenyében Vadnai Jonatán a párizsi olimpián, ezzel pedig a magyar vitorlázás történetének harmadik legjobb olimpiai helyezését érte el. A 26 éves balatonfüredi vitorlázó többszörösen is sporttörténelmi eredményt ért el, mert ez a negyedik hely az ILCA 7 hajóosztály mindenkori legjobb magyar eredménye is egyben – ismertette közleményében a Magyar Vitorlás Szövetség.  

Ezt is ajánljuk a témában

A fiatal sportoló a versenyt követően úgy fogalmazott, 

„Nagyon boldog vagyok, hiszen ez egy megnyert negyedik hely, nem egy elbukott bronz. 

Persze matematikai esélyem volt az éremfutam előtt, ezért megpróbáltam mindent, a határokat feszegettem, ez okozta a borulást is a később visszalőtt futamban, de ez tényleg csak matematikai esély volt. Így is feljöttem a hatodikról a negyedik helyre, örülök neki, nincs hiányérzetem. Ha az olimpia kilenc futamát nézzük, akkor az az előkelő helyezés titka, hogy nem bakiztam egyszer sem nagyot. Nem volt egyetlen rossz futamom sem, amikor a mezőny végén értem volna célba. Ez kifizetődött végül. Nagyon élveztem a versenyzést, az olimpia hangulatát, most azt mondom, hogy irány, Los Angeles! Persze, négy év hosszú idő, de már várom az újabb olimpiai futamokat”

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. augusztus 08. 19:45
Gratulálok!
pipa89
2024. augusztus 08. 06:46
Balaton-imádóként mondom, tenger híján ez valóban egy csoda. Gratula és köszönet!
DrPepper
2024. augusztus 08. 05:46
Követve az fordulatokban gazdag utolsó futamot igaza van. Az utolsó futamban első helyről borult a hajójával mielőtt szerencséjére lefújták és újraindították. Enélkül valószínűleg hátrébb végez. Ha az ujraindított futamban egy hellyel előrébb fejezi be, akkor 3. De a látottak alapján olimpiai éremszerzésre esélyes klasszis.
reepcze
2024. augusztus 08. 00:30
A mindenszaristákkal ellentétben ugyanazt mondom, mint páran előttem: minden pontszerző helyet így kellene értékelnie minden sportolónknak, és nekünk, drukkereknek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!