Szeretne ott lenni a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája mérkőzésein? Akkor siessen!

2024. augusztus 15. 18:27

Indul a jegy- és bérletértékesítés a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire!

2024. augusztus 15. 18:27
Szoboszlai Dominik (középen) a Magyarország-Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szeptemberben megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája 2024-2025-ös kiírásában a magyar labdarúgó-válogatott. Amennyiben mindhárom mérkőzésen szeretne a helyszínen szurkolni, igyekeznie kell, ugyanis az MLSZ tájékoztatása szerint augusztus 16-án pénteken indul az őszi bérletek értékesítése a nemzeti együttes Puskás Arénában rendezett hazai mérkőzéseire. 

Marco Rossi együttese az elmúlt években óriási népszerűséget szerzett, és ennek köszönhetően 67 ezer férőhelyes nemzeti stadion még a barástságos meccsekre is megtelik – a tétmeccsekre pedig már nem is könnyű jegyet szerezni –  jó példa erre a 2023 novemberében rendezett montenegrói válogatott elleni Eb-selejtező, amely nem is a továbbjutásról (hiszen válogatottunk egy mérkőzéssel korábban, Bulgária ellen bebiztosította az Eb-részvételt), hanem csaka csoportelsőségről döntött – 

Ezt is ajánljuk a témában

A zsinórban 3 Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott ősszel a Nemzetek Ligája A-divíziójában szerepel. Marco Rossi együttese Németország és Hollandia mellett a B-divízióból feljutó Bosznia-Hercegovinval szerepel egy csoportban. Az A-divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodikkal találkozik a jövő márciusi, oda-vissza vágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért. A harmadik helyezettek pedig osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B-divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek.

A Nemzetek Ligájából kijutni nem lehet a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd a vb-re, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az NL-ből a négy legjobb olyan csoportgyőztes,

 amelyik a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A-divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben érdekeltek lesznek. 

  1. Szeptember 7., 20.45 Németország-Magyarország
  2. Szeptember 10., 20.45 Magyarország-Bosznia-Hercegovina
  3. Október 11., 20.45 Magyarország-Hollandia
  4. Október 14., 20.45 Bosznia-Hercegovina-Magyarország
  5. November 16., 20.45 Hollandia-Magyarország
  6. November 19., 20.45 Magyarország-Németország

A válogatott három hazai mérkőzésére szóló Nemzetek Ligája-bérletek árusítása augusztus 16-án, 10 órakor kezdődik meg, és a készlet erejéig vagy augusztus 31-ig tart. Amennyiben minden bérlet elfogy, az egyes mérkőzésekre külön-külön már nem lesz lehetőség jegyvásárlásra. 

A bérleteket a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megváltani a választott kategóriának megfelelő áron (ld. az alábbi táblázatot). A vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, valamint klubkártya/futballkártya sem szükséges, a személyes adatok megadása azonban kötelező. Egy tranzakció során legfeljebb négy bérlet vásárolható.

Az MLSZ jegyárai a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásának Puskás Arénában rendezett mérkőzéseire
Az MLSZ jegyárai a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásának Puskás Arénában rendezett mérkőzéseire
Forrás: mlsz.hu

Amennyiben nem fogy el az összes bérlet, az első hazai mérkőzésre, a Bosznia-Hercegovina elleni találkozóra szeptember 2-án kezdődik az egy mérkőzésre szóló belépők értékesítése. Az első idegenbeli találkozóra, a németek elleni düsseldorfi összecsapásra szóló jegyeket augusztus 7-25-ig lehet megvásárolni voucher formájában (a voucherek jegyre váltásáról a későbbiekben tájékoztatjuk a szurkolókat). Erre a találkozóra a jegyek egységesen 14 ezer forintba kerülnek.

Az MLSZ emlékezteti a szurkolókat, hogy a 2024-es Nemzetek Ligája-mérkőzések nem részei a Szurkolói Klub pontgyűjtő rendszerének. A szurkolók részéről fogalmazódott meg a kérés, hogy a teltházas mérkőzések ne kerüljenek be a pontgyűjtő rendszerbe, ezzel elkerülve a jegyhez jutók dupla elismerését, illetve azt, hogy a lemaradók duplán hátrányba kerüljenek. 

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sandoratilla
2024. augusztus 16. 15:35
A Kaliforgia nevû sorozatban a S03E12-ben van egy rész amikor Hank beszélget Mia-val. A csaj azt mondja Hank-nek: - Amúgy tudod nem túl jó érzés híresnek lenni a nagy semmiért.. Értitek?
Lehigh
2024. augusztus 16. 04:00
Olcsok a jegyek. Nalunk sokkal dragabb Most kell kezdeni fiatal jatekosok kiprobalni.
robertdenyiro
2024. augusztus 15. 20:37 Szerkesztve
Mi az hogy indul? Tavasszal indult a jegyeladáls a 2024-es idény hazai mérkőzéseire, akkor 5 meccses bérleteket lehetett vásárolni (2 felkészülési és 3 NL meccsre). Ez most nyilván egy második hullám amelyben a korábban el nem adott bérleteket próbálják eladni.
szintetikus
2024. augusztus 15. 19:55
Nem szeretnék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!