Remekül kezdtek a magyarok: újabb négy hajónk döntős a kajak-kenu vb-n

2024. augusztus 23. 20:45

Szombaton további 200 és 500 méteres elő- és középfutamokkal folytatódik a vb, és öt döntőre is sor kerül, közülük négyben lesz magyar hajó.

2024. augusztus 23. 20:45
null

Nyitókép: Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos oldala

A délutáni elő- és középfutamokból további négy magyar hajó biztosította a helyét a hétvégi döntőkben az üzbegisztáni Szamarkandban, az olimpia műsorán nem szereplő számok kajak-kenu világbajnokságán. Bár voltak számok, amelyek egyenes ági fináléba kerülést kínáltak, a magyar egységek egytől egyig a középfutamon keresztül jutottak be a legjobb kilenc közé – olvasható a Kajak-Kenu Sport oldalán. 

A kenus Bragato Giada az előfutamában másodikként ért célba 500 méteren, majd a második pályáját megnyerte, s hasonló utat járt be a Takács Kincső, Hajdu Jonatán vegyes kenu kettes is ugyanezen a távon: egy negyedik hellyel mutatkozott be, majd győzött, így készülhet a vasárnapi éremcsatára. 

A Kiskó Réka, Szegedi Angelina kajakos duó 200 méteren ugyancsak negyedik lett az előfutamában, a középdöntőben azonban elcsípte az utolsó továbbjutó pozíciót, a harmadikat, és Kurucz Leventének is sikerült bekerülnie a döntőbe K-1 500-on, miután az előfutamos negyedik hely után a második fordulóban másodikként ért célba. Egyedül a párizsi olimpián is szerepelt Fejes Dánielnek nem jött össze a döntős szereplés, ő C-1 500 méteren az előfutamában a harmadik, majd a középfutamában a negyedik lett, így vasárnap a B fináléban szállhat vízre.

Szombaton további 200 és 500 méteres elő- és középfutamokkal folytatódik a vb, és öt döntőre is sor kerül, közülük négyben lesz magyar hajó.

(MTI/Mandiner.hu)

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. augusztus 24. 08:51
Remek eredmény. Gratula.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 24. 00:28
A képen férfi van vagy nő, vagy interszex?
Takagi
2024. augusztus 23. 21:03
Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!