Már a bevonulásakor kifütyülték a magyar sportolót az olimpián – a Mandiner meg is szólaltatta!

2024. augusztus 02. 08:31

A magyar bokszoló végül az ötödik helyen végzett élete első olimpiáján.

2024. augusztus 02. 08:31

Nyitókép: MOHD RASFAN / AFP

Kovács Richárd azért lépett ringbe csütörtökön a párizsi olimpián a 63,5 kilogrammosok súlycsoportjában, hogy 2000 óta az első magyar ötkarikás érmes ökölvívó válhasson belőle. Helyzete azonban nem volt egyszerű: a háromszoros francia világbajnok Sofiane Oumiha állt vele szemben. Az pedig csak továbbfokozta a feszültséget, hogy Kovácsnak füttykoncert közepette kellett bevonulnia – írta a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A lap felidézte, hogy 

az ausztrál Harry Garside elleni győzelem után Kovács magabiztos volt, néhányszor el is találta a házigazdák bajnokát, 

de Oumiha jobb volt nála, mind az öt pontozónál megnyerte az első menetet. Ez a tendencia pedig folytatódott az összecsapás során: így végül a magyar bokszoló ellenfele egyhangú pontozással jutott a legjobb négy közé.

Így Kovács Richárd – aki a Magyar Honvédség Sportszázadának szakaszvezetője is – ötödik helyen zárta élete első olimpiáját, ahol pontot is szerzett.

Eredményéről a Sportszázad Facebook-oldala is beszámolt:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2024. augusztus 03. 12:20
A foci eb-n is sok himnuszt kifütyültek. Főleg az angol szurkolók. Az Uefa meg nem tett semmit. Én hoznék olyan szabályt, ha egy adott csapat szurkolói kifütyülik az ellenfél himnuszát, akkor 1 évre eltiltanám azt a csapatot mindenfajta sporteseményen való részvételtől.
Tboyka
2024. augusztus 03. 12:09
Azt hiszem, hogy az olimpiai eszme és érték meghalt a modern világban. Milyen társadalom és kultúra az, mikor azért haragszom az ellenfélre, mert az én szeretett honfitársam ellen lép fel? Kérdezem én, hogy az jobb lenne a francia szurkolóknak, ha a francia versenyzők ellenfél nélkül nyernének?
21 gramm
2024. augusztus 02. 19:52
Amúgy mi bajuk volt a nézőknek Kovács Richárddal?? Az, hogy magyar???
Obsitos Technikus
2024. augusztus 02. 19:33
Bezzeg a párbajtőrnél kussoltatok csigazabálók :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!