Itt vannak a számok: egy hadseregnyi egyenruhás fogja vigyázni az olimpia záróünnepségét

2024. augusztus 10. 19:49

A francia belügyminiszter közlése szerint elsősorban a tömegek mozgásának ellenőrzésére, a számítógépes támadások és a terrorakciók megelőzésére összpontosítanak.

2024. augusztus 10. 19:49

Nyitókép: Claire Serie / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Kétezer rendőr és csendőr lesz jelen az olimpiai játékok vasárnapi záróünnepségén a Stade de France-ban, a stadionon kívül pedig mintegy harmincezer rendfenntartó gondoskodik a biztonságról – jelentette be a francia belügyminiszter.

Gerald Darmanin közlése szerint a francia hatóságok felkészültek a ceremóniával kapcsolatos fenyegetések elhárítására, s elsősorban a tömegek mozgásának ellenőrzésére, a számítógépes támadások és a terrorakciók megelőzésére összpontosítanak. A párizsi játékok záróünnepsége vasárnap 21 órakor kezdődik, várhatóan két és fél órás lesz, és a hivatalos megfogalmazás szerint „a Stade de France-on túl is terjedhet”.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. augusztus 11. 13:48
Miféle terrorakciók? Keresztényeket gúnyoltak nem muszlimokat.
Obsitos Technikus
2024. augusztus 11. 13:48
Legalább lesz néző is..
Robi54
2024. augusztus 11. 12:46
Gondolom,megint buziparádé lesz.
Gus Fring
2024. augusztus 11. 11:20
Nem kéne részt vennünk rajta. De mondjuk leginkább minden normálisan gondolkozó nemzetnek bojkottálni kellene ezt a vók provokációt!!! Buziskodjanak magukban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!