Fehérvár FC: a továbbjutás összejött, mégis nagy a szomorúság!

2024. augusztus 01. 09:31

A magyar csapat a Konferencialiga harmadik selejtezőkörében minden bizonnyal a ciprusi Omonia Nicosia ellen játszik majd.

2024. augusztus 01. 09:31
null

Nyitókép, fotó: MTI/Vasvári Tamás

***

Az újjáalakuló Vidi kezdőjében a nyáron visszatért vezetőedző, Pető Tamás több meglepetéssel is szolgált, mindenekelőtt azzal, hogy ékként az újpesti legenda, Kovács Zoltán (a szakember a közelmúltban a fehérvári klub sportigazgatójaként is dolgozott) 17 éves fia, Kovács Patrik rohamozta a jó nevű azeri ellenfél, a Sumqayit kapuját. Érthető is a váltás, hiszen az első mérkőzésen kezdő Nejc Gradisar hosszú idő óta gólképtelen: február eleje óta képtelen az ellenfelek kapujába találni... 

SCHÖN Szabolcs
Schön Szabolcs (balra) - ez volt a búcsúmeccs?

A találkozóra sok szót nem érdemes elvesztegetni, a lényeg: az idegenbeli 2-1-es győzelmet követően egy harcos 0-0-val összejött a továbbjutás,

 a Vidi-szurkolók leginkább amiatt kesereghetnek, hogy minden valószínűség szerint utoljára láthatták játszani Schön Szabolcsot, 

hiszen a nyolcszoros válogatott szélső pályafutása mérföldkövéhez érkezik: a hírek szerint a jelenleg az angol harmadsztályban szereplő, de az új idényben a feljutást célba vevő Bolton Wanderers szerződtetheti.

A baj nem jár egyedül, ugyanis a találkozó 82. percében a csereként beálló ifjú tehetség, Ominger Gergő súlyos sérülést szenvedett, hordágyon kellett levinni, 

az utánpótlás-válogatott tehetségre várhatóan több hónapos kihagyás vár. Még szerencse, hogy az utolsó percekre létszámhátrányba kerülő Vidi (a szakmai stáb ugyanis már kihasználta öt cseréjét) kibekkelte az utolsó perceket.

Annyi bizonyos: a jövőben – a nemzetközi kupaporondon és a bajnokságban – ennél több kell!

Csongvai Áronék a Konferencialiga harmadik selejtezőkörében minden bizonnyal a korábban Székesfehérváron is játszó Lang Ádámmal megerősített Omonia Nicosiával játszanak majd; a ciprusiak az első mérkőzésen idegenben 3-1-re verték a grúz Torpedo Kutaiszit, a visszavágóra csütörtökön este kerül sor.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. augusztus 01. 10:17
Amatőr edző. amatőr játékosok, amatőr csapat. Iszonyú gyenge volt a Videoton mindkét meccsen. Az egyik kiesőjelölt a halálgyenge magyar bajnokságból is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!