Megütötte a bírót – elítélt a bíróság egy magyar labdarúgót

2024. július 09. 21:12

A futballista túl messzire ment, s kemény büntetést kapott a sportszerűtlenségéért.

2024. július 09. 21:12

Nyitókép: MTI/EPA/Erik S. Lesser

A kezdetek kezdete óta a futball velejárója, hogy a játékosok nem mindig fogadják el a bírók ítéletét, s persze sokszor a szurkolók sem, és ebből millió konfliktus adódott már. Alig több mint másfél hónapja, május 18-án történt nálunk, hogy egy amatőr labdarúgó a Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú bajnokság egyik mérkőzésén összekapott a bíróval. A meccs 55. percében a játékvezető szabálytalanságot ítélt ellene, majd sárga lapot is adott. A férfi mérgében kikapta a bíró szájából a sípot, és megfújta. 

A sportszerűtlen viselkedése miatt ekkor a bíró kiállította, mire válaszul a vádlott ököllel arcon ütötte a játékvezetőt, 

akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett – írja a Magyar Nemzet.

A verekedésből, pontosabban a verésből bírósági ügy lett, amelyben a Szegedi Járásbíróság elítélte a focistát. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottat a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt állította bíróság elé. Az ügyben tartott tárgyaláson a vádlottat a Szegedi Járásbíróság bűnösnek mondta ki, és pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így jogerőre emelkedett. Azt nem közölték, hogy pontosan mennyit kell fizetnie a játékosnak.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­k­­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­­­s­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­­c­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Phm045
2024. július 10. 08:42
Sok focimeccs hasonlít MMA küzdelemehez. Ez is azt bizonyítja, hogy a focit, nem agysebészek művelik. Nem hallasz bíró verésről, vívásban, evezős sportokban, úszásban, sportlövészetben, stb, stb
Vasalo
2024. július 10. 08:06
Azért meglehetösen érdekes a dolog. A focibiro éppenolyan játékos a gyöpön mint a másik 22 és azért van ott ( önkéntesen), hogy felügyelje a másik 22 ember dolgát a pályán. Azaz rá èppenolyan törvények vonatkoznsk mind a másik 22-re. Azok ugye a világ szemeláttára rughatját, verhetik, üthetik egymást. Eddig soha nem hallottam arrol, hogy civil biroság tett volna pontot egy ilyen eseményre. Milyen jogon fordulhat akkor a biró egy pofon miatt a birosághoz??? Ezt ki kellene zárni a szerzödésekböl.
nyúlgerinc
2024. július 10. 05:38
Minimum felfüggesztett kellett volna...lett volna tisztességes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!