Magyar világbajnokokkal pingpongozott a Forma–1-es versenyző a Hungaroringen

2024. július 18. 21:29

A kínai Csou Kuan-jü a mogyoródi paddockban mérte össze tudását Jónyer Istvánnal és Klampár Tiborral.

2024. július 18. 21:29

Nyitókép: Kiss B. László/Mandiner

 

Az idősebb sportrajongók közül bizonyára vannak olyanok, akik emlékeznek még rá, hogy a magyar férfi válogatott negyvenöt éve legyőzte Kínát az asztalitenisz világbajnokságon. A Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor összeállítású csapat 5-1-re verte 1979-ben a phenjani vb-n a sportág legnagyobbjait. Ilyen bravúrt azóta csak a svédek tudtak végrehajtani.

A klasszisaink mára nyugdíjasok lettek, de persze még ma is kaphatók egy kis ütögetésre. 

Jónyer és Klampár csütörtök délután, a hétvégi Forma–1-es Magyar Nagydíj előtt a Hungaroringen vendégeskedett, és a paddockban játszott egy rövid meccset a Sauber pilótájával, Csou Kuan-jüvel. 

Hogy meglegyen a páros, a kínai sofőr mellé kis idő elteltével beszállt a magyar válogatott Ecseki Nándor. A párizsi olimpiára készülő 27 éves pingpongos próbált segíteni az ázsiai sofőrnek, de az gyorsan kiderült, hogy az autóversenyzés sokkal jobban megy neki, mint az asztalitenisz. Amúgy Csou láthatóan nagyon élvezte a lehetőséget, s a végére egészen belejött. Győztest persze nem hirdettek, mert ezúttal csak a részvétel volt a fontos.

Csou Kuan-jü (jobbra) szervál Jónyer Istvánnak és Klampár Tibornak a hungaroringi paddockban a 39. Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén
Fotó: Kiss B. László/Mandiner

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Dr Bubo
2024. július 19. 12:13
Mekkora játékosok!
lynx
2024. július 19. 11:28
Hát igen, a világ legjobb pingpongozói is magyarok, adjon nekik a Jóisten még hosszú egészséges éveket és sok boldogságot!
bunko-jobbos
2024. július 18. 22:11
Jó dolog, hogy népszerűsítették a pingpongot. Azonban úgy néz ki, nekik genetikai előnyük van ebben a sportban, mint ahogy a feketéknek a futásban. EZ van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!