Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kubatov Gábor elmondta, belefér-e, hogy a Gazprom szponzorálja a Ferencvárost

2024. július 05. 11:06

A Fradi klubelnökének indexes interjújában szóba került a lehetséges orosz szerződés is a labdarúgócsapattal.

2024. július 05. 11:06

Nyitókép: Kubatov Gábor Facebook-oldala

 

Pár hónappal ezelőtt, még áprilisban vetődött fel, hogy új főszponzora lehet a Ferencváros futballcsapatának. A hírek arról szóltak, hogy a német telekommunikációs céget, a Telekomot egy másik világvállalat váltja Varga Barnabásék mezén. A sajtóhírek szerint közel egy éve egyeztet a Fradi az orosz Gazprommal. Az ügyletről azóta nem hallani semmit, de az Indexen megjelent, Konkrétan Rónai Egonnal című adásban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, az FTC elnöke volt a vendég, és természetesen szóba került ez a kérdés.

A vezető a lehetséges Gazprom-szponzorációról úgy fogalmazott, semmi kivetnivalót nem lát abban, ha egy orosz vállalat, amely egyébként „irdatlan hasznot húz a gázszállításokból”, befektetne a magyar sportba és szerződést kötne velük, 

ennek esélyét azonban most öt százalékra becsüli. Elmondása szerint nem valamelyik állami szerv, hanem ők, mint Ferencváros tárgyalnak velük, az ajánlatukat már el is küldték az oroszoknak, de ez idáig nem érkezett válasz Moszkvából.

Ezt is ajánljuk a témában

A Gazpromról tudni kell, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanása előtt évekig támogatta a Bajnokok Ligáját és a 2021-es Európa-bajnokságot is. Jelenleg a belgrádi Crvena zvezda főszponzora az orosz gázóriás, tehát valamilyen szinten még ma is látható az európai futballpályákon a nemzetközi kupákon keresztül.

Kubatov állítása szerint az egyesület nem államhoz köthető cégek támogatásából működik, ezt az UEFA nem is hagyná, a bevételek döntő részben a piacról származnak. Szerinte a Fradi egy sok évtizede komolyan menedzselt klub, amelynek komoly szurkolótábora van az egész országban, a nemzetközi szerepléseik miatt pedig érdemesek a támogatásokra.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lattmann Tamás

Facebook

Idézőjel

Annyi tartás még a mocskosschalkéban is volt, hogy az Ukrajna elleni nyílt offenzíva után felbontsa a mezszponzori szerződést az orosz maffiaállam kirakatcégével.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Rácz András

Facebook

Idézőjel

A Gazprom a Fradi hátán jutna vissza az európai futballba.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thefzj-2
2024. július 05. 11:23
- AMIKOR A "SZÉLSŐJOBB" FAGYI VISSZANYAL - - - a szuverenista jobboldal állandóan megkapja az "OROSZBARÁT" vagy szélsőjobb címkét,akár igaz,akár nem - és ha igaz az "oroszbarát" jelző,akkor mi van!? - talán náci könyvégetés lesz és tilos szeretni Csajkovszkij zenéjét,vagy Dosztojevszkij műveit? - a globalista baloldal számára pedig nem címke hanem az eddigi szavaikból és tetteikből következően kőkemény TÉNY,hogy SOVINISZTA OROSZGYŰLÖLŐK - ki volt a történelemben a leghíresebb oroszgyűlölő? - Hitler és a nácik - a nácik ugyanis nem "nacionalisták" (hazaszeretők) hanem soviniszták (idegengyűlölők) voltak - TEHÁT a GLOBALISTA,russzofób BALOLDAL >>> valójában SOVINISZTA és NÁCI -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!