Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ebből nagy botrány lesz, kifakadt a román edzőlegenda: A holland gyarmatok válogatottja ellen játszottunk, nem Hollandia ellen!

2024. július 04. 09:46

A neves szakember a kiesés okozta elkeseredésében nyilatkozott szélsőségesen.

2024. július 04. 09:46
MALEN, Donyell; Simons, XAVI
Vámos Tamás

Nyitókép: Malen (balra) és Xavi Simons gólöröme Románia ellen Fotó: MTI/EPA Mohamed Meszara

***

Ismert: Románia válogatottja a Hollandia elleni nyolcaddöntőben sima, 3-0-ás vereséget szenvedett. Ronald Koeman együttese ezen a találkozón nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét az Európa-bajnokságon. 

Mircea Lucescu (aki nemcsak a román, hanem korábban a török válogatott szövetségi kapitányaként is letette a névjegyét, de dolgozott – többek között – az olasz Internazionale, a török Besiktas és a Galatasaray mestereként, jelenleg pedig az ukrán Dinamo Kijev szakmai igazgatója) a ziare.com román portálnak megjegyezte:

„Hollandia nagyrészt nem a tulipánosok országában született játékosokra épül”

LUCESCU, Mircea
Mircea Lucescu nem fogta vissza magát! Fotó: MTI/EPA-PAP/Grzegorz Michalowski

A szakember hozzáfűzte:

– Mi nem is Hollandia, hanem a világ különböző részein található gyarmatai ellen játszottunk. A legnagyobb tehetségeket rendkívül fiatalon fedezik fel, hozzák be az országba, majd készítik fel őket a nemzetközi szintre. 

„Ezért láttunk Indonéziából, Curacaóról, Suriname-ből és Ghánából származó játékosokat. Holland csak elvétve volt közöttük...” – zárta le nyilatkozatát Lucescu.

A rutinos román szakember nem először nyilatkozott szélsőségesen az ellenfél játékosainak származására utalva. Tavaly augusztusban – miután a Dinamo Kijev az utolsó pillanatokban 3-2-es vereséget szenvedett a török Besiktas otthonában – Lucescu a következőképpen nyilvánult meg:

„Nem a Besiktas, hanem egy afrikai válogatott ellen játszottunk...”     

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­d­ ­­a­­ ­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­u­­n­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Mankel
2024. július 04. 15:18
Kétféle nacionalista szemlélet van. Az első a birodalmi. Franciák Britek hollandok stb. Aki a birodalom alatvalója az brit francia stb. (Ezért is fut lukra minden kissebségi próbálkozás nem is értik.. azok Franciák és kész) tekintet nélkül a bőrszínre bármire. A másik meg a kontinentális. Ez sokkal származás exkluzívabb.
cutcopy
2024. július 04. 15:13
Mi ebben a szélsőséges, a gyarmattartó országoknak nem csak gazdasági és geopolitikai hanem humán erőforrás előnyeik is vannak még a mára már szégyenletes gyarmatosító korokból..
victory
2024. július 04. 15:07
Igaz, ami igaz…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!