Andrásfi Tibor az utolsó harmadban űrvívást mutatott be, éremért léphet pástra!

2024. július 28. 17:47

A BVSC Európa-bajnoka 1-5-ről és 7-10-ről fordította meg az asszót....

2024. július 28. 17:47
ANDRÁSFI Tibor

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Ahogy az várható volt, óvatos tapogatózással kezdődött az asszó Andrásfi Tibor és az olasz Federico Vismara között, hiszen a tét a legjobb négy közé jutás volt. 

Az első találatot  az olasz vitte be, majd következett egy együttes találat, majd máris 3-1-re húzott el az olasz. (Egy kis érdekesség: mindkét vívónak az édesapja az edzője...)

A lényeg: az első harmad egyáltalán nem úgy alakult, ahogy elterveztük: Vismara 5-1-re elhúzott.

A második játékrészben viszont Tibor megérezte, mivel foghatja meg az ellenfelét:

 villámgyors találataival 7-5-re zárkózott fel, majd 9-6 módosult az állás, ráadásul ezt követően Vismara piros lapot kapott akadályoztatásért (így már egyből 9-7-et mutatott az eredményjelző), ám e rövid közjátékból az olasz jött ki jobban: a harmadot végül 10-7-re nyerte.

Az utolsó harmad két fantasztikus Andrásfi-találattal indult, nem sokkal később már 11-10-et volt az állás, amelyet Vismara láthatóan idegesen fogadott, de ezt mi cseppet sem bántuk. 

Pláne, hogy  a remek kontráknak köszönhetően Andrásfi a vezetést is átvette (14-11), végül 15-13-ra legyőzte Európa-bajnok ellenfelét, a legjobb négy között következhet a japán Koki Kano.

ANDRÁSFI Tibor
Andrásfi Tibort (jobbra) eddig senki nem tudta térdre kényszeríteni a párizsi olimpián Fotó: MTI/Illyés Tibor

A nem mindennapi diadal után a BVSC versenyzője az alábbiakat mesélte el: 

– Megvolt az alapötlet, de nem állt össze a mozgásom, nem jöttek össze a szúrások, ötlettelen voltam. A szünetben pengét cseréltem (ez eddig bejött), ezt követően megpróbáltam ritmust váltani, és ahogy jöttek a tusok, a kitörések a flessek, az ellenfelem annál jobban elbizonytalandott a végére.

Andrásfi Tibor azt is elárulta: nem az izgatja, hogy a japán ellenfelével került szembe, „csak egy dolog lebeg a szemem előtt: az olimpiai érem!” 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. július 28. 18:33
Jól nyomta!
Timchoka
2024. július 28. 18:02
HAJRÁ TIBI, CSAK NYUGODTAN, AHOGY EDDIG!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!