Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Óriási botrány Szerbiában: a szurkolók tették tönkre Hangáék bajnoki döntőjét (VIDEÓ)

2024. június 06. 11:23

Forronganak az indulatok a félbeszakadt finálé miatt.

2024. június 06. 11:23

Fotó: X-videó/képmentés

Egészen döbbenetes fordulatot vett a szerb férfi kosárlabda-bajnokság döntője. Miután a két győzelemig tartó párharc első meccsét Hanga Ádám együttese, a Crvena zvezda 89–88-ra megnyerte, így a gárda bajnoki aranyéremért lépett pályára a Partizan pályaválasztása mellett.

Ezt az összecsapást azonban a harmadik negyedben, 57–54-ös hazai vezetésénél leállították a játékvezetők a Partizan-szurkolók politikai tartalmú rigmusai, illetve a Crvena zvezda elnökének, Nebojsa Covicsnak a sértegetése miatt.

Hiába kérték többször is, a lelátón nem fejezték be a hergelést, így levonultak a csapatok és kiürítették a belgrádi csarnokot, hogy drukkerek nélkül folytassák a küzdelmet.

Közben arról szóltak a hírek, hogy csütörtök este fejezik be a találkozót, így a Partizan játékosai elhagyták az arénát, miközben a vendégek készen álltak a meccs folytatására. A szövetség úgy határozott, Hangáék 20–0-lal megkapják a győzelmet, és ezzel a bajnoki címet, a Partizan azonban heves tiltakozásba kezdett.

A kézközépcsonttöréssel májusban műtött Hanga Ádám az M1 stábjának elárulta, a játékosok biztonságban érezték magukat, a politikai tartalmú rigmusokat pedig nem értette.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toro
2024. június 06. 13:26
Szerbia az Balkán, akár tetszik, akár nem.....
paater-gregor
2024. június 06. 11:42
Mint a mellékelt X-bejegyzésből is látható, nem "Covics", ahogy ez a cikk közli, hanem Čović. A "Covics" tipikusan kentaur írásmód: se hús, se hal. Vagy döntsünk úgy, hogy a kétábécés szerbnek a cirill változatát vesszük alapul; az esetben: Csovity. Vagy a latin ábécéjét tekintsük mérvadónak; az esetben: Čović. (Mi se nagyon szeretjük, ha a Szárhegyi-t, Géci-t külföldön ékezet nélkül írják.)
ekeke1
2024. június 06. 11:41
"a politikai tartalmú rigmusokat pedig nem értette". De hogy jött ide a politika? És egyáltalán: miket ordibáltak?
johannluipigus
2024. június 06. 11:38
Rác barátaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!