Nagy Ádám a magyar-németről a Mandinernek: Kiscsapatként kezeltek bennünket

2024. június 20. 08:35

A középpályás lapunknak elárulta, mit mondott neki a holland bíró, aki nem látta szabálytalannak Orbán fellökését.

2024. június 20. 08:35
MAKKELIE, Danny; NAGY Ádám
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Alaposan megnehezítette a németek dolgát a magyar labdarúgó-válogatott Stuttgartban, ám ezért nem járt pont Nagy Ádáméknak. A Spezia játékosa szerint a sokat kritizált holland játékvezető, Danny Makkeile nem állt a helyzet magaslatán. A sajtópáholyból egyértelműen kirajzolódott, hogy nem csupán a vitatott eseteknél hozott furcsa döntéseket, nem azonos mércével mért: Toni Kroos-szal nevetgélt, Nagy Ádámot és a magyarokat szigorúan (le)kezelte.

Abszolút az volt az érzésünk, hogy kiscsapatként kezelnek bennünket. 

Nyilván ilyenkor a bíró fél is egy kicsit a nagyobb csapat ellen fújni, főleg, ha a házigazdáról van szó. Az első gólt nagyon kétes szituációnak tartom.

 A második félidő előtt, amikor a játékvezető odaadta nekem a labdát, megkérdeztem: visszanézte-e az esetet. Azt mondta, igen, és mindent rendben talált, mert szerinte vállal volt a lökés, ami miatt Willi Orbán elvesztette az egyensúlyát. De én akkor is úgy láttam a pályán, hogy nem váll a vállal találkozott, hanem Willi hátával, ami egy abszolút fújható dolog. Nagyon sajnálatos dolog, főkép, hogy utána volt egy videózás is, és a VAR sem állapított meg szabálytalanságot. Nekünk is elemezni kell, mi volt a probléma, és meg kell próbálnunk a mérkőzés pozitívumaival nekivágni a skótok elleni utolsó mérkőzésünknek. Reméljük, az csak a csoportban lesz az utolsó fellépésünk!” – mondta lapunk kérdésére Nagy Ádám. 

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitányon a németektől 5-1-re kikapó Skócia 1-1-es döntetlen játszott Svájccal, azaz vasárnap a magyar – skót meccs dönt a csoport harmadik helyéről. Az, hogy az azt megszerző válogatott befér-e majd a továbbjutók közé, egyelőre megjósolhatatlan. Ami tény, két mérkőzés után 0 pontot szerzett Magyarország, de nem esett ki.

„Itt az Európa-bajnokságon csak a végeredményt nézik az emberek, emiatt csalódottak vagyunk mi, játékosok is. Ez a teljesítmény sokkal jobb volt, mint a svájciak ellen mutattunk. Szerintem, ha ezt akkor tudtuk volna hozni, az egy pont garantált lett volna. Próbáltunk visszazárni, az ellenfélnek kevesebb területet hagyva játszani. 

Azért lehetünk dühösek magunkra az elszalasztott esély miatt, mert a németek ellen teljesen más mentalitással mentünk fel a pályára.

 Visszatértünk ahhoz, ami eddig is az erősségünk volt, hogy mind a tíz mezőnyjátékosunkkal betömörültünk, és nem adtunk sok lehetőséget a sorok és a sávok közötti passzokra. Persze, ha minimális helyhez jutottak a németek, vannak olyan jók, hogy ki is használták. Összességében jól védekeztünk, és kétszer, háromszor oda tudtunk kerülni a kapujuk elé. Az első, véleményes gól nagyban meghatározta a mérkőzés kimenetelét”  – elemzett Nagy Ádám, aki elszánt a skótok elleni ütközet előtt.

Azt kell magunkkal továbbvinni, hogy maradjon meg ez az egységesség a védekezésben, a veszélyesség a labdaszerzések utáni átmenetekben! Skócia ellen törekednünk kell arra, hogy jobban irányítsuk a játékot.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2024. június 20. 18:11
Már legalább 40 éve minden magyar csapatnak kell egy - két plusz gól ha a birókkat is le akarjuk győzni. Aki nem így megy ki az naív. Hát még most.
Zolotarjov
2024. június 20. 13:06
És ugye volt egy német kezezés is, amit nem fújt le a bíró..
Interista
2024. június 20. 12:33
A holland csúnyán belenyúlt a meccsbe. A török gyerek szabálytalanul szerzett labdát a magyar-lengyel védőtől, amit a félvér migráncs gólra váltott. A játékvezetőt haza zavarnám. Aki fosik egy "nagy" csapattól az nem való nemzetközi mezőnybe. Mondjuk nem ártott volna nekünk magyaroknak is szerezni legalább 1 gólt.
dzso bacsi
2024. június 20. 12:23 Szerkesztve
Sikeres passzok Nagy Adam 79% Toni Kroos 97% -->Hülye bíró
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!