Keményen megbírságolta a német rendőrség a magyar szurkolókat a Skócia elleni meccsen

2024. június 25. 17:16

Egy magyar drukker például kétszer akart a stadionba lépni a vasárnap esti Skócia–Magyarország mérkőzésen, de sikertelenül.

2024. június 25. 17:16
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Több száz eurós bírságot kaptak a vasárnapi mérkőzésen azok a szurkolók, akik nem tartották be a szabályokat, pirotechnikai eszközöket használtak vagy jegy nélkül akartak a stadionba lépni Németországban – írja az Index.

A portál megkeresésére Vattayné Székely Noémi őrnagy, az ORFK Kommunikációs Szolgálat koordinációs osztály kiemelt főreferense elárulta: 

rekordszámú, egészen pontosan 32 magyar rendőr teljesít szolgálatot a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. 

A magyar rendőrök harmadik alkalommal biztosítanak külszolgálatot” – hangsúlyozta.

Miután bizonyossá vált a kijutás, decemberben, egy berlini biztonsági értekezleten döntöttek a magyar hatóságok feladatáról, amely rendkívül összetett, több szakaszból áll – magyarázza az Index.

Informálás, közterületi jelenlét, szurkolókkal való kapcsolattartás

Vattayné Székely Noémi két kollégája és a többi rendőr nem csak a magyar válogatott eddigi három meccse alatt, hanem a Nemzetközi Rendőri Együttműködési Központban folyamatosan dolgoznak, ők felelnek a megfelelő és naprakész információáramlásért, emellett egy húszfős egyenruhás állomány a közterületen teljesít szolgálatot a német rendőrökkel kooperációban. 

Vattayné Székely Noémi elmondta:

van egy tízfős csapat, akiknek elsődleges feladatuk a szurkolókkal való kapcsolattartás.

Ezen kívül folyamatos szervezési, egyeztetési munkáik vannak, például a biztonsági egyeztetésekkel kapcsolatban minden helyszínt alaposan bejárnak a találkozási ponttól, a vonulási útvonalon keresztül a szektorokon át a stadionokig. 

Ultrák vagy huligánok – nem szabad összekeverni

Vattayné Székely Noémi a portálnak arról is beszélt, hogy a német sajtó rossz híreket közölt a magyar szurkolókról, kiemelten a Carpathian Brigade-ról, de a szurkolók erre rácáfoltak. 

Megnyugtattuk a németeket, hogy az ultrákat nem szabad összekeverni a futballhuligánokkal”

– hangsúlyozta a sajtófőnök a lapnak.

Az Index kifejti: kisebb intézkedések történtek a vasárnapi meccsen, ugyanis a német rendőrök pirotechnikai eszközhasználat miatt vontak felelősségre szurkolókat, amely Németországban is tiltott, valamint voltak, akik jegy nélkül akartak bemenni a stadionba. 

Egy magyar drukker például kétszer akart a stadionba lépni a vasárnap esti Skócia–Magyarország mérkőzésen, de sikertelenül. 

A férfi súlyos bírságot kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. június 25. 22:32
Aki jegy nélkül akár bemenni, azt nem engedik be! Mi ez a bírság????
Takagi
2024. június 25. 19:44
Sz..rf..ú betanított nácik.
Mindenhova
2024. június 25. 19:07
Ilyen ez a náci föld. A Gestapo ma is remekül működik!
Pandaka pygmaea
2024. június 25. 18:44
Aztakurva, hát ez aztán mind kemény kihágás. Ettől, ezektől fosott a komplett német belbiztonság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!