A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Orbán Viktor szerint ez a futball legkényesebb része (VIDEÓ)

2024. május 21. 09:33

Az immár 16. alkalommal megrendezett és a Real Madrid győzelmével véget ért Puskás-Suzuki Kupa után a miniszterelnök többek között a magyar utánpótlás helyzetéről is beszélt.

2024. május 21. 09:33
ORBÁN Viktor
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

***

Orbán Viktor elmondta: amikor Mezey Györggyel együtt megálmodták a Puskás-Suzuki Kupát, az volt az elgondolás, hogy olyan külföldi csapatok érkezzenek, amelyek alkalmasak arra, hogy megmutassák: hol is tart a magyar utánpótlás, azon belül is a rendező Puskás Akadémia, valamint Puskás Ferenc nevelőegyesülete az állandó meghívott Budapest Honvéd. A miniszterelnök hozzátette:

Folyamatosan látjuk, hogy a világ legjobb klubjai a mieinkhez képest hol tartanak.

Szűkül a távolság, ebben az évben már szinte a játék minden elemében pariban voltunk, tehát optimistán zárhatjuk a tornát, hiszen csak nüanszokon múlt, hogy melyik meccs milyen eredménnyel végződött”.

A tornán – a rendező Puskás Akadémia mellett – Puskás Ferenc korábbi klubjai, a Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid és a görög Panathinaikosz állandó meghívottak; míg korábban hatcsapatos volt a mezőny, ma már nyolc klub verseng a kupáért.  

„Ez azért fontos, mert így

az európai futballstílusról kapunk egy keresztmetszetet,

mindegyikhez képest fel tudjuk mérni, hol tartunk, másrészt feltehetjük magunknak a kérdést: a Puskás Akadémiának és a Honvédnak van-e valamiféle, magyaros jegyeket mutató, saját stílusa? Ezen a téren sok még a tennivaló...”

ORBÁN Viktor; REAL Madrid
A Puskás-Suzuki Kupa idei győztese: a Real Madrid Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A mezőny sokszínűségét jól jelzi, hogy a brit stílust a skót Glasgow Rangers, a német-alföldit a belga Genk, a délit pedig a spanyol Real Madrid és az olasz Juventus képviselte. A miniszterelnök elmondta: ez a korosztály egyfajta vízválasztó, hiszen a legtehetségesebbek bekerülhetnek a felnőtt mezőnybe, ebben viszont az akadémiák már nem tudnak segíteni. 

„Innentől kezdve a klubok különböző szakemberei (a vezetőedzőtől a játékosmegfigyelőkig) döntik el, hogy milyen ütemben tudják és merik beépíteni a fiatalokat a felnőtt csapatba.

Ez a futball legkényesebb része, itt vérzik el a legtöbb gyermek, és leginkább ezen a területen hibáznak a klubok is

 – de ez már nem a mi felelősségünk...” – zárta az interjút Orbán Viktor.

A teljes interjút ide kattintva nézheti vissza.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2024. május 21. 10:25
Úgy látom, a ballibsik idegállapotba kerülnek, ha belefutnak valamilyen _összetartó_ közösségbe, legyenek azok szurkolócsapatok, egyházak, hagyományőrzők, bármik. Ők egy atomizált, egoista, orránál fogva vezethető társadalmat szeretnének. Bár egy ilyen tömeget miért is hívnánk _társ_adalomnak?
ördöngös pepecselés
2024. május 21. 10:13
a büdöskomcsik azért ilyen frusztráltak mert a hazaárulóknak még focicsapatuk se lehet Hajrá magyarok!
gilou-au-clavier
2024. május 21. 10:02
A nemzethy + csuti gombfoci egy rendszertünet, Orbán teljesen a saját hazug mocskos akarnok rendszerének bűvköre alá került. Még balkáni országokban sem a miniszterelnök irányítja kézzel a futballt, ilyen még Csaucseszku Romániájában sem volt. Az utánpótlásról meg annyit, majd ha nem lesz 70-80% afrikai a Fradiban, illetve lesz 50 magyar a topligákban, ahogy Viktor ígérte, akkor majd lehet mellett döngetni. Persze VIktor az egész ócska színáhzat a megszokott akarnok parancsuralmi alapon, a kádárnarancs-kommunista-államszocialista tervgazdaság mentén akarja megcsinálni, ami az ország korrupt jellege mellett eredendő oka a futball kudarcának.
mc-foker
2024. május 21. 10:02
Nincs is fontosabb egy ország életében, mint a kibaszott foci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról