Itt a bizonyíték: Hosszú Katinka tényleg visszatér!

2024. április 04. 17:53

Háromszoros olimpiai bajnokunk hazatér a családjával a Kanári-szigetekről. Édesanyaként ilyenre még nem volt példa az úszónő életében, Ön is találkozhat vele.

2024. április 04. 17:53
null

Több mint másfél év és egy gyermekáldás után újra versenyen áll majd rajtkőre Hosszú Katinka: a 34 éves úszó jelentkezett az országos bajnokságra. Az április 9. és 12. között a Duna Arénában rendezendő eseményen három számban is megméreti magát klasszisunk, aki 200 és 400 méter vegyesen és 100 méter pillangón nevezett. A róla elnevezett Iron Swim SE kiválósága az újabb bajnoki érmek mellett az idővel is versenyez majd, egyelőre nem rendelkezik olimpiai szinttel.

Nem adta fel

Hosszú Katinka legutóbb a 2022-es OB-n indult, akkor két arany- (400 vegyes, 200 pillangó) és két ezüstérmet (200 vegyes, 100 pillangó) szerzett. Abban az évben még 4. és 7. lett a budapesti világbajnokságon, 8. az Európa-bajnokságon, ahol a gyorsváltóval bronzérmet szerzett. Augusztusban férjhez ment edzőjéhez, Gelencsér Mátéhoz, 2023 márciusában bejelentette, hogy babát vár, augusztusban megszületett első gyermeke, Kamília. Két hónappal a szülés után elkezdte a ráhangoló edzéseket, majd még szakmai körökben is kétségbe vonták, hogy képes lesz profi szinten teljesíteni. A spanyolországi edzőtáborozása kapcsán olyan kritika is napvilágot látott, miszerint állami támogatással nyaral a családjával, ám ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla: teljes elánnal belevetette magát a munkába.

Ezt is ajánljuk a témában

Kísérletezgetés

Egyelőre semmit nem lehet tudni Hosszú Katinka állapotáról, arról, mit tud a vízben. Az országos bajnokságra 2022-es időeredményekkel nevezett, azok távol vannak a párizsi mércétől. Az év elején ugyanakkor egyértelművé tette, szeretne ott lenni a hatodik olimpiáján is, de konkrét elvárásokról nem beszélt az immár édesanyaként próbálkozó sportoló.

Ezért nem is azt nézem, hogy mit értem el korábban, vagy mit vár el tőlem a szakma, a szurkolók.

 Sokkal inkább egy rendkívül izgalmas, egyfajta saját testemen végzett emberkísérlet ez az időszak az életemben” – nyilatkozta Hosszú Katinka.

Ezt is ajánljuk a témában

Testközelből

Hogy hol tart Hosszú Katinka, személyesen is meggyőződhetnek róla mindazok, akik kilátogatnak a Duna Arénába a jövő héten. Láthatnak egy másik nagy visszatérőt, a szintén olimpiai bajnok Milák Kristóf is közölte: két kihagyott világbajnokságot követően ott lesz az OB-n, éppen egy évvel a tavalyi után. A csak idén edzésbe állt 24 éves világcsúcstartónak két számban is megvan az olimpiai kvótája. Nevezésükkel ígéretet tettek rá, hogy rajtkőre állnak, s ha így tesznek, az utóbbi időben a nyilvánosságot kerülő úszóink végre a tetteikkel bizonyíthatnak a szurkolóknak és a szakembereknek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­ ­­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­á­r­n­a­k­­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
konfitaltkacsa
2024. április 05. 09:32
A nemzet hőse. De..... NE térjen vissza!
5m007h 0p3ra70r
2024. április 04. 22:04
Leszarja mindenki. Szombaton elmegy a gazdatestsétáltatásra?
ZombikaFoskoma
2024. április 04. 21:34
Szerintem ez egy betegség, és elmehetne vele pszichiáterhez vagy legalább pszichológushoz beugorhatna két edzés között. Nekem is volt ilyen, csak - ugye - nem élsportoló vagyok. Rajtam az ivászat segített.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!