„Árulkodó tény…" – beszólt Marco Rossinak a magyar sportvezető

2024. április 02. 14:40

Sallói István szerint fia tudomásul vette, hogy nem számít rá a szövetségi kapitány.

2024. április 02. 14:40
null

Nyitókép: m4sport.hu

Sallói Dániel édesapja, a 13-szoros Sallói István nyilatkozott a Metropolnak. „Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban, a Sporting Kansas City futballegyüttesében jól bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor” – fogalmazott Sallói. 

Ezzel a helyzettel fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és – hozzá hasonlóan – a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinens-bajnokságra sem utazik”

 – mondta. 

Sallói szerint fia azért nem kap lehetőséget a válogatottban, mert az Egyesült Államokban teljesen más szerepkörben futballozik. 

„Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő, akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát” – tette hozzá. 

A magyar válogatott másik amerikai légiósának, A Philadelphia Unionban futballozó Gazdag Dánielnek sem ment a játék a Koszovó elleni felkészülési meccsen, Rossi kritizálta is a mérkőzés után. 

„Gazdaggal egészen más a helyzet, hiszen Rossi az edzője volt a Honvédban, és ebből fakadóan tudja, hogy mit várhat el tőle. A fiammal ellentétben Gazdag az állandó, 11-12 játékosból álló mag mellett a bármikor bevethetők közé sorolandó. Azért azt zárójelben megjegyezném: a labdabirtoklási mutatók alapján sem a törökök, sem a koszovóiak ellen nem brillírozott válogatottunk” – mondta Sallai.

Végül hozzátette, egy távoli földrészen futballozó játékosnak hazaérkezéskor mindig nehézséget jelent az átállás. 

„Az Egyesült Államok és Magyarország relációjában van játékos, aki két nap, de olyan is akad, aki csak egy hét után hozza az igazi formáját. Azt viszont nyugodt szívvel kijelentem: Gazdag a németországi Eb idejére teljes mértékben akklimatizálódik.”

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­­l­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­á­r­n­a­­­k­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Málaga21
2024. április 02. 19:46
Kedvelem Sallóit, de a futballt nem labdabirtoklási mutatókra játszák, hanem gólra. A válogatottól meg nem azt várom el, hogy brillírozzon, hanem, hogy nyerjen.
pasqual.dorje
2024. április 02. 19:40
Nem szólt be neki, hanem tárgyilagosan, sőt támogatóan nyilatkozott. Nem tudom pontosan, hol van a bulvár és a nyílt hazugság határa. A Mandiner láthatólag nagyon igyekszik, hogy átlépjen rajta.
vizesnyolcas
2024. április 02. 17:06
A kommentelők miért csak a címet olvassák el? A cím (mint sok esetben) félrevezető. A teljes cikkből kiderül, hogy az apa NEM SZÓLT BE Rossinak, hanem arról beszél, hogy tökéletesen megértette Rossi szempontjait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!