„Szoboszlai és Sallai el tud dönteni egy mérkőzést” – Dárdai a válogatott EB-esélyeiről

2024. március 25. 07:06

A berliniek vezetőedzője exkluzív interjút adott.

2024. március 25. 07:06

Nyitókép: Földházi Árpád

A sportal.hu arról ír, hogy Dárdai Palkó után Dárdai Márton is bemutatkozott a magyar válogatottban, a Hertha 22 éves védője a pénteki, Törökország ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen ölthette először magára a címeres mezt. Most édesapjával, a korábbi 61-szeres válogatott Dárdai Pállal, a berliniek vezetőedzőjével beszélgettek.

„Jó érzés töltött el, amikor láttam, hogy Marci beáll, de – remélem, nem ért félre senki – nekem, nekünk ez a normális. Mi a futballban nőttünk fel, én hároméves korom óta az öltözőben vagyok, sok mindent megéltem már. Jár a gratuláció egyébként Marci édesanyjának is, mert csodásan felnevelte őt is. A három fiúnk közül kettő, Palkó és Marci már játszott a magyar válogatottban, szerintem ez nem rossz arány” – mondta a büszke édesapa.

Viccesen hozzátette: „Amikor a lefújást követően beszéltem vele, 

gratuláltam is neki, de hozzátettem, hogy ezt ossza be, mert legközelebb a huszonötödiknél fogok.

 Úgy gondolom, akkor vallhatja magát valaki stabil válogatottnak, ha legalább huszonötször magára ölthette a címeres mezt, addigra szert tesz annyi rutinra, amennyi ezen a szinten kell.”

Dárdai Pál hangsúlyozta: Márton ma már ott tart, hogy a Hertha egyik meghatározó játékosa, a német korosztályos válogatottban lejátszott mérkőzések is nagy hasznára váltak – amit eddig megélt a pályán, már tudja kamatoztatni. 

„Marco Rossi a legjobb pillanatban tette be a válogatottba. 

Amikor a szövetségi kapitány decemberben Berlinben járt, mindent megbeszélt Marcival – teljesen egyenes és korrekt volt így ez a történet” – osztotta meg.

Az Eb-esélyekről elmondta: „Szombaton megnéztem a Franciaország–Németország meccset, azt láttam, hogy  amíg nekünk van egy Szoboszlai Dominikünk és Sallai Rolandunk, addig a németnek van egy Jamal Musialájuk és Florian Wirtzük. Van egy, sőt két jó kapusunk, a védelmünk rendben van, és 

Szoboszlai és Sallai személyében van két olyan topjátékos elől, aki adott esetben el tud dönteni egy mérkőzést.

 Lényeges, hogy az Eb-ig ne sérüljön meg senki, ha mindenki bevethető lesz, egy jó felkészüléssel, remek formával és némi szerencsével sok mindent el lehet érni…”
 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:55
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­­g­ö­s­ ­l­­á­­n­­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­­­r­n­­a­­k­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
tolmacs-0
2024. március 25. 08:58
Dárdaival tiszteletlenség szakmai dolgokban vitatkozni (nyilván nem vagyunk egy szinten), de az a kitétel, hogy "a védelmünk rendben van" szerintem túlzás, ha játszik Vili O, akkor még úgy ahogy stabil a hátsó alakzat, de nélküle nagyon gyenge a védelem, Szalai és Lang sem egy labdazsonglőr, Balogh és Dárdai beépítéséhez pedig még idő kell, mindent elmond egyébként a valós helyzetről az, hogy Szoboszlainak kell hátrajönnie ahhoz, hogy ki tudjuk hozni a labdát...
chief Bromden
2024. március 25. 08:47
A középpályát nem "dicsérte", ott még szerinte is lenne változásra szükség?
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. március 25. 07:57
Bravó, Dárdai Pál! Remekül helytáll családapaként és edzőként egyaránt. Focistaként Ő volt az, aki karrierje során többet hozott ki magából, mint ami benne volt! Nála nem az merült fel - mint mondjuk Détárinál vagy Törőcsiknél - hogy mit érhetett volna el. Hanem az, hogy hogyhogy annyit ért el el, mint amennyit elért. És nem keveset ért el focistaként is! Bravó Pali!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!