Max Verstappen legyőzhetetlen, Sergio Pérezt visszasorolták

2024. március 23. 16:05

A vasárnapi Forma–1-es Ausztrál Nagydíjon ismét a holland világbajnok indul az első helyről, mexikói csapattársát a szombati időmérő után megbüntették feltartásos szabálysértés miatt, így a 3. helyett a 6. helyről indulhat.

2024. március 23. 16:05

Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Giuseppe Cacace

 

Nem hozott meglepetést az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése, akár csak az előző két futamon, Melbourne-ben is Verstappen rajtolhat az élről. Tizenöt nappal a vakbélműtétje után visszatérő Carlos Sainz lett a második, a harmadik leggyorsabb pedig Pérez volt, aki azonban nem startolhat onnan a Red Bullal. A mexikói ellen a leintés után indított vizsgálatot az FIA Nico Hülkenberg (Haas) feltartása miatt, aki nem is jutott tovább a második körbe. A Nemzetközi Automobil Szövetség vétkesnek ítélte a Red Bull Racing versenyzőjének manőverét, ezért három rajthelyes büntetést kapott, így csak a hatodik helyről indulhat vasárnap.

„Hülkenberg gyorskörön volt, amikor a 13-as kanyarhoz ért. Pérez, aki kivezető körön ment, a kanyar csúcspontján volt, és Hülkenbergnek le kellett térnie a versenyívről, hogy megkerülje őt. Hülkenbergnek korán el kellett vennie a lábát a gázpedálról. Miközben a bírók elfogadják, hogy a helyzet, amivel a csapat és a versenyző a Q1-ben szembesült, képlékeny volt, úgy találtak, hogy Pérez feleslegesen feltartotta Hülkenberget, és ezért három rajthelyes büntetést szabtak ki rá, összhangban a korábbi esetekkel” – indokolta döntését az FIA.

A sértett Hülkenberg az időmérő után úgy fogalmazott, volt csapattársa bizonyára „mexikói sziesztát tartott” a versenyíven, és nem nézte a tükrét. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem emiatt esett kis és szenvedett házon belül vereséget Kevin Magnussentől.

Miközben Pérez a 6. helyre csúszott vissza, Lando Norris (McLaren) lesz a 3., Charles Leclerc (Ferrari) a 4., Oscar Piastri (McLaren) az 5. a vasárnapi rajtrácson. Az időmérő után a legboldogabb mégis Sainz lehetett, aki nehéz időszak és egy kihagyott verseny után tért vissza.

„Kemény két hét van mögöttem, sok napot töltöttem az ágyban, sok volt a bizonytalanság. Hat napja még az ágyat nyomtam, azt gondolva, nem fogom megcsinálni. Aztán elég jól gyógyultam, Ausztráliába repültem, és a második héten nagy volt a javulás. Ez lehetővé tette, hogy pénteken autóba üljek, még ha nem is vagyok százszázalékos és mindent kicsit furcsának érzek. Így is sikerült pár igen jó kört futnom és az első sorba kvalifikálni magam. Roppant boldog vagyok az eredményem miatt” – nyilatkozta boldogan a Ferrari spanyol pilótája az időmérőt követően.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­g­­ö­­s­­ ­l­á­n­y­­o­­k­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­k­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Muki46
2024. március 23. 17:45
Az autóipar magamutogatása óriási környezetpusztítással egybekötve. Perverz, mocskos állatok.
Patika
2024. március 23. 16:10
Én mindig legyőzöm magamban a forma 1-et, mert a száguldó cirkuszt sosem nézem. (miért kockáztatják az életüket a győztes márkanév alatt értékesíthető kommersz autók piaci dominanciájáért?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!