Ezt mondta Marco Rossi Orbán Viktorról és Bognár Györgyről

2024. március 19. 14:16

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, milyen a kapcsolata a miniszterelnökkel.

2024. március 19. 14:16
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

***

Marco Rossi a 444.hu–nak adott hosszabb interjút, melyben kitért arra, meddig marad a nemzeti válogatott élén, milyen a kapcsolata Orbán Viktorral, mit vár a nyári Európa–bajnokságtól, illetve azt is elmondta, hogy szerinte ki itthon a legjobb edző – írja a Goal.com.

Tegyünk különbséget a céljaink és az álmaink között. Az álmok néha valóra válnak, de ehhez sok elemnek kell egyszerre a helyén lennie. A csoportból való továbbjutás álom lenne. Németország ellen játszunk, amely egy jobb csapat. Svájcra ugyanez igaz. És ott vannak a skótok, akik ellen roppant nehéz játszani. Ez nem egy könnyű csoport. Talán nem olyan komplikált, mint az előző Eb-n volt, de nehéz. Abban bízunk, hogy mindhárom ellenféllel felvesszük a versenyt, az álmunk pedig a továbbjutás. Nem lesz könnyű” – válaszolta Rossi arra a kérdésre, hogy mit vár az eb-től. 

Csányi Sándor nemrégiben úgy fogalmazott, hogy Rossi akkor sem mehetne el a válogatottól idő előtt, ha szeretne.

 Rossi szerint ez csak annyit jelentett, hogy tiszteletben tartják a 2025 decemberéig érvényes szerződését. 

De ha bármikor más döntést hoznék a jövőmmel kapcsolatban, azt minden körülmények között transzparens módon tenném meg, mert prioritás számomra, hogy ha majd egyszer elmegyek innen, akkor ezt békében tegyem a szövetséggel és minden szereplővel egyaránt.” De ami a legfontosabb: addig marad, ameddig azt érzi a stábjával együtt, hogy a játékosok követik őket. „Maradunk, amíg motiváltak abban, hogy fejlődjenek, és hogy minél jobb csapatunk legyen” – emelte ki.  

Az olasz tréner ezután beszélt Orbán Viktorról is: 

„Amikor először találkoztunk, valamikor 2012-2013 környékén lehetett a Sóstói-stadionban. Liftre vártunk, és bevallom, elsőre csak azt érzékeltem, biztos fontos ember lehet, mert testőrök őrizték. Aztán a liftben összeismerkedtünk, és dicsérte a Honvédot, amiért soha nem engedjük az ellenfelet játszani. Azonnal felismertem, hogy követi és érti a játékot. Honvéd-edzőként többször is összefutottunk, és pár percet mindig beszéltünk a fociról. De csak a fociról. Aztán kapitányként persze sűrűbben. Soha nem adott nekem tanácsot, vagy kért számon szakmailag” 

Az 59 éves szakember az interjú során elmondta, hogy ha csak az eredményeket veszi alapul, akkor szerinte a legjobb edző Bognár György itthon.                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­ö­­g­­­ö­s­ ­­l­­­á­n­­­y­­­o­k­­­ ­­­v­­­á­r­n­­a­­k­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
zakar zoltán béla
2024. március 19. 16:57
BOGNÁR!
balbako_
2024. március 19. 16:08
Orbán intelligens ember és nem szól a szakemberek dolgába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!