Eb-felkészülés kellemes dilemmákkal

2024. március 21. 06:34

Az Európa-bajnokság selejtezősorozatát veretlenül megnyerő magyar válogatott játékosainak a megnövekedett elvárások és az edzőpartner csapatok mellett egymással is meg kell küzdeniük a felkészülési időszakban.

2024. március 21. 06:34
Hungary v Serbia: Group G - UEFA EURO 2024 European Qualifiers
Pálfy Dániel Ábel

Nyitókép: GettyImages / Sebastian Frej

Magasra tette a lécet a nemzeti tizenegy tavaly, hiszen amellett, hogy 1976 óta először veretlenül zártuk az évet, csoportelsőként, egyenes ágon jutottunk ki az Európa-bajnokságra, ráadásul úgy, hogy minden ellenfelünket megvertük legalább egyszer. A csapat 2022 októbere óta tizenkét mérkőzést játszott le veretlenül, jelenleg ez Európa leghosszabb sorozata. 2024 fénypontja természetesen az Eb lesz, de akad még bőven kihívás.

„A csapat 2022 októbere óta tizenhárom mérkőzést játszott le veretlenül”

A kontinenstorna csoportmérkőzésein a német, a svájci és a skót csapattal néz majd szembe az együttes. Kerülhettünk volna könnyebb és nehezebb csoportba is. Papíron a német és a svájci válogatott is erősebb nálunk, hiszen előbbi a 16., utóbbi pedig a 19. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ranglistáján, a magyar csapat kiváló teljesítményének köszönhetően a 27. helyen áll. A 34. Skóciát éppen idén előztük meg, a múlt év végén még egy hellyel előttünk állt. Persze az Eb-szereplést nem a ranglistahelyezések határozzák meg, hanem számtalan más tényező a formától a taktikán keresztül a csapategységig.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:57
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­g­ö­­s­­­ ­­­l­á­n­­y­­o­­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­­­a­­k­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!