A felcsúti edző szerint Sztankovics szembe köpte a bírót!

2024. március 09. 14:56

Hornyák Zsolt elítéli ferencvárosi kollégája tettét, ugyanakkor betekintést engedett a trénerek feszültséggel teli életébe. Mutatjuk a szájkaratéjuk előzményét is.

2024. március 09. 14:56
STANKOVIC, Dejan; KARAKÓ Ferenc

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

***

Váratlan verbális támadást intézett Dejan Sztankovics ellen a Puskás Akadémia vezetőedzője. Hornyák Zsoltot pénteken, az Újpest ellen hazai pályán elvesztett (0-2) mérkőzés előtt kérdezték arról, hogy mit szól hozzá: enyhítették a vendégcsapat rasszizmussal vádolt edzőjének, Mészöly Gézának az 1+2 hónapos eltiltását, s máris ott lehetett a kispadon. A felcsúti tréner állást is foglalt, majd egy korábbi, nagy port kavart esetre is kitért.

Ezt is ajánljuk a témában

Súlyos vád

Nem fogom pártolni a kollégáimat, de az emóció megvan a kispadon. A saját problémám, ha nem kontrollálom az érzelmeim, én is sokszor mondok olyan dolgokat, amiket nem gondolok komolyan. 

Mi vagyunk a legnagyobb nyomás alatt, de ez nem jelenti azt, hogy Sztankovics szembe köpheti a bírót.

 Bele tudom élni magam a kollégáim helyzetébe és nem kívánom senkinek ezt a nyomást, ami ránk van téve az eredmények miatt is. De ez a mi feladatunk, nekünk kell megoldani. Ha egy flash nyilatkozat van a mérkőzést követően, nekem is sokszor magamban kell tartanom azokat az indulatokat, amiket szívesen elmondanék a tévében is” – mondta az M4Sport kamerái előtt Hornyák Zsolt, aki a meccs után már nem kívánt beszélni a témáról. 

Bedühödött a Fradi-edző

Mint a Mandiner is beszámolt róla: Dejan Sztankovicsot kiállította a játékvezető a Debrecen – Ferencváros kupamérkőzés hajrájában, a Fradi szerb mestere úgy tett, mint aki kezet akar fogni, de mire Karakó Ferenc viszonozta, elhúzta a kezeit. Sztankovics kétmérkőzéses eltiltást kapott, ami erősen kérdésessé teszi, hogy köpött volna a bíró felé. Az igaz, hogy a játékoskijáró felé menet még szitkozódott, talán arra gondolhatott Hornyák Zsolt. Sztankovics egyébként ebben a szezonban már csak akkor ülhet a kispadra a kupában, ha a Fradi bejut a döntőbe. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ami a szívén, az a száján

Hornyák Zsolt nem megalkuvó típus. Az 51 éves szlovákiai magyar edző számos kérdésben foglalt már állást kertelés nélkül. Gyakran nyilvánosan kritizálja saját csapatát vagy egyes játékosait. Dejan Sztankoviccsal és stábjával novemberben már összeakasztotta a bajszát, miután a Magyar Kupa-mérkőzésen a 131. percben kapott góllal kiesett a Puskás Akadémia.

Igen? Akkor ezt fogjuk védeni? A hülyeségeket, hogy egymásnak mutogatunk? 

Azért ez legyen egy szeriózis dolog, úgy, hogy legyen meg az intelligencia a kispadok között. 

Persze vannak emóciók, de arra azért oda kell figyelni, mindkét oldalra, hogy feleslegesen ne csináljunk cirkuszt a pálya szélén” – fogalmazott korábban a felcsúti tréner.

A szókimondó Hornyák Zsolt munkában Fecsúton, ahol közel 5 éve irányít
Fotó: Facebook/PAFC/Forika Attila

 

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:03
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­á­r­­n­a­­­k­­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
OrosZrulett
2024. március 09. 20:56
Ugyan már, a VAR-t is ugyanilyen "Karakó színvonalú" játékvezetők kezelik, kb. vak vezet világtalant. Pfff Sztankovics jogosan reklamált a szabálytalanság miatt amikor néma maradt a síp, és a VAR is "elsiklott felette", mert a szabálytalan labdaszerzésből indult ellentámadásból született a gól. Hornyáknak nem megy mostanában, ez csak egy kis szarkeverés ettől a jellemtelen buta embertől.
Dunhill67
2024. március 09. 18:19
a "gézafijjam"-ról kérdezték ezt a cigány tótot....,hogy jön ide sztankovics?
szintetikus
2024. március 09. 17:44
a fradi is egy undorító csapat, az edzője is ehhez igazodik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!