Négy és fél év börtönt kapott az FC Barcelona korábbi brazil klasszisa

2024. február 22. 11:16

A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe.

2024. február 22. 11:16

Bűnösnek találták a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvest, az FC Barcelona volt labdarúgóját.

Az ítéletet csütörtökön hirdették ki egy spanyol bíróságon, a brazil futballista négy és fél év börtönbüntetést kapott. A tavaly január óta előzetes letartóztatásban lévő, 40 éves Alves tagadta bűnösségét és még fellebbezhet a döntés ellen. A spanyol sajtó korábbi beszámolója szerint az ügyészség kilenc év börtönt kért a vádlottra.

A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe.

A 126-szoros válogatott Dani Alves Brazília után több európai együttesben, így a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófea fűződik a nevéhez.

Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai szuperkupát.

Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PAU BARRENA / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2024. február 22. 15:15
Amiért elítélték: a szórakozó hely wc-jében megerőszakolta és fojtogatta a csajt. Nem zaklatás miatt...
21 gramm
2024. február 22. 12:56
Megint nem lehetett a helyzet magaslatán a cikk fordítója/chat GP... mittomén kik írnak manapság cikkeket. Sima zaklatásért nem kér az ügyész 9 évet. Volt ott még valami.
iimre
2024. február 22. 12:13
"u.hu 2024. február 22. 11:57 Hogy lehet egy nyilvános helyen, egy bárban zaklatásért 4 - 9 év börtönt kapni? Meg a lehúzás. Sose legyél gazdag, vagy ne kocsmázz!" Gondolom nem tudtak peren kívül megegyezni, pedig életszerű, hogy az lett volna a célja a "zaklatottnak". ;)
ujujuj
2024. február 22. 12:00
Csak egy valami menti meg a büntetéstől: ha nőnek nyilvánítja magát. A woke-ra érzékenyített spanyol igazságszolgáltatás a nemi identitást kénytelen lesz bemondásra elhinni, mivel abban kételkedni transzfóbia. Egy transzneműt viszont nem lehet elítélni, mert ukrán/buzi/tranyó/néger bűnt nem követhet el, legfeljebb csak tévedést. A bűn kizárólag a fehérek/férfiak/középkorúak/keresztények asztala. Szívesen a jogi tanácsot, ingyen volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!