Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Marco Rossi nyitott lenne egy klubcsapat irányítására, de van egy bökkenő

2024. február 27. 13:53

Exkluzív interjúban vallott a sikerkapitány.

2024. február 27. 13:53
ROSSI, Marco

Hosszabb lélegzetvételű interjút készített a TuttoMercatoWeb olasz futballportál a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival, akivel a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság, az Olaszországban futballozó magyar légiósok helyzete, valamint pályafutásának folytatása is szóba került.

„Tisztában vagyunk Németország erejével, Svájc kiegyensúlyozottságával és tudjuk, hogy Skócia egyre erősödik, és hogy minőségi játékosok alkotják a kezdőcsapatát. Mi mindent meg fogunk tenni, de nem lesz egyszerű kiharcolnunk a továbbjutást.

Magyarországon az a minimum elvárás velünk szemben, hogy meglegyen a továbbjutás”

– fogalmazott Marco Rossi.

Az Olaszországban szereplő magyar légiósokról is elmondta a véleményét, amely szerint Nagy Ádám remekül váltott, a Spezia együttesében rögtön alapemberré vált, míg Balogh Botond a Parmában fut nagyszerű idényt.

Rossi azt is elárulta, hogy az elmúlt néhány év során a Angliából és Németországból, azaz a Premier League-ből és a Bundesligából is kapott ajánlatokat. Érdekesség viszont, hogy hazájából, az olasz élvonalból egyszer sem hívták.

„Jelenleg az foglalkoztat, hogy kitöltsem a szerződésemet, de az út tele van buktatókkal, és az ember bármelyik pillanatban a magasból a porba hullhat.

Ha minden jól alakul, akkor szeretném kitölteni a 2025 decemberéig szóló szerződésemet, aztán meglátom.

Ez azonban sok mindentől függ, az egyetlen megkötés – ahogy azt mindig is hangsúlyoztam – ha beérkezik egy olyan ajánlat, amely arra késztet, hogy a szerződésem lejárta előtt fontolóra vegyem Magyarország elhagyását, akkor ezt csakis a szövetség jóváhagyásával teszem.

Szeretném megtisztelni azokat, akik megadták nekem a lehetőséget – így külföldi viszonylatban is nevet szerezhettem”

– fogalmazott a szövetségi kapitány, aki arra is kitért, hogy irányítana-e a magyar válogatott mellett egy klubcsapatot is.

„Azt mondanám, hogy nem zárható ki, de ehhez figyelembe kell venni, hogy mindkét oldal nyitott-e rá. Ehhez a szövetség jóváhagyása is szükséges. Részemről ez rendben lenne, megfontolom ennek a lehetőségét” – tette hozzá az olasz-magyar szakember.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. február 27. 14:12
Abba sláger vagy repedés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!