Lerendezték a románok: nem engedték be a fehérorosz világklasszist, így nyert a magyar birkózó!

2024. február 16. 22:27

A bukaresti Európa-bajnokságon eddig kevés babér termett Magyarországnak, furcsa közjáték zavarta meg a versenyt.

2024. február 16. 22:27
MUSZUKAJEV Iszmail; RIVERA, Sebastian

A nevezéseket elnézve a szabadfogású Európa-bajnokság is igencsak jó versenynek ígérkezik Bukarestben. A szakág legnagyobb nevei közül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Szadulajev és a török Akgül is szőnyegre lép várhatóan” – írta csütörtökön a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos oldala. Tehát nevezett a 97 kilogrammosok mezőnyébe Abdulrasid Szadulajev, ám végül mégsem lépett, léphetett szőnyegre. Ugyanis 

a házigazda Románia egész egyszerűen nem engedte be az országba

 a fehérorosz nemzetiségű, de független egyéni induló kiválóságot. 

Elmaradt a nagy csata

Beutazási engedély hiányában nem lehetett ott a román fővárosban Szadulajev, aki a nyolcaddöntőben éppen 

a magyar színekben szereplő Bajcajev Vlagyiszlavval csapott volna össze. 

A korábbi Eb-ezüstérmesünk a negyeddöntőben kezdte meg a szereplését, s 5-0-lal „lerendezte” a bolgár Ahmed Batajevet. Észak-oszét származású versenyzőnknek az elődöntőben sokkal nehezebb dolga volt az azeriek 2022-es Eb-győztese, vb-ezüstérmes Magomedkhan Magomedov ellen, aki 2-1-es hátrányból fordított és végül 7-2-re győzött. 

SZADULAJEV, Abdulrasid; VLAGYISZLAV, Bajcajev
Most elmaradt a nagy csata – A magyar színekben versenyző, észak-oszét származású Bajcajev Vlagyiszlav (kék) a függetlenként induló orosz Abdulrasid Szadulajev ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 97 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 2023. szeptember 18-án.
MTI/Kovács Tamás

Két érem is lehet még

Bajcajev szombaton bronzmérkőzést vívhat, csakúgy, mint Muszukajev Iszmail. A tavalyi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a 65 kg-osok között aranyérmes FTC-birkózó ezúttal a 70 kilósok között méreti meg magát. Jól is indult, 11-0-lal koszovói, 10-0-lal búcsúztatta svájci kihívóját. Az örmény Arman Andreaszjan az elődöntőben azonban megállította. Pedig 5-0-ra is vezetett, de megsérült, és 8-5-re végül kikapott. Remélhetőleg szombaton szőnyegre léphet a 3. helyért.

Nincs újabb női bronz

Pénteken a 3. helyért küzdhetett Orsós Sztálvira. A 30 éves, orosz származású – aki tavaly már magyar színekben nyert Eb-ezüstérmet – csütörtökön villámgyorsan tussal kikapott a címvédő svéd Emma Malmgrentől. A pénteki helyosztón 3-1-re alulmaradt az Eb-harmadik török Yetgillel szemben, így ötödikként végzett. 

A magyar női válogatott egy bronzéremmel és két ötödik hellyel zárta a kontinensviadalt,

 mivel csütörtökön Nagy Bernadett (76 kg) megnyerte helyosztóját, míg Szenttamási Róza (55 kg) elveszítette bronzmérkőzését.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. április 06. 20:15
Babatunde Fatusi , az ős franzstadti nigeriai fradista...
survivor
2024. április 06. 20:14
Mint a néger-francia neger-angol focista...
survivor
2024. április 06. 20:10
A feherorosz orosz+ az orosz- magyar...🤣
Pernahajder
2024. február 17. 14:16
Ilyenkor jók a migráncsok a háznál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!