Hanga Ádám újra a fedélzeten: A végső célunk az Európa-bajnokság!

2024. február 21. 16:06

E hét csütörtökön kezdi meg a nagy menetelést a magyar férfi kosárlabda-válogatott, új szövetségi kapitánnyal és egy nagy visszatérővel!

2024. február 21. 16:06
HANGA Ádám

A decemberben kinevezett, Sztojan Ivkovicsot váltó szlovén Gasper Okorn irányításával már napok óta Szombathelyen készül nemzeti csapatunk, amelynek Izland, Olaszország és Törökország legjobbjai lesznek a riválisai az Eb-selejtezők során.

Hanga Ádámék e hét csütörtökön Izland ellen Reykjavíkban játszanak, majd vasárnap este Olaszországot fogadják. Az egyetlen magyar BL-győztes kosárlabdázó (2023-ban nyerte meg a legrangosabb európai kupát a Real Madriddal) múlt hét vasárnap már a Crvena zvezda játékosaként lett kupagyőztes, így élményekkel telve nyilatkozott az M4Sportnak. 

Hazánk első számú férfi kosárlabdázója a fentieken kívül azért is boldog, mert a válogatott szünetben végre nem rendeznek Euroliga-mérkőzéseket sem. S akár jó ómen is lehet, hiszen amikor utoljára a nemzeti csapatban szerepelt, csoportgyőztesként jutottunk ki a 2017-es kontinensviadalra, ahol 48 év után nyertünk újra Eb-csoportmeccset. Rögtön kettőt is: Csehországot ellen 85-73-ra, Romániát 80-71-re győztük le!

HOPKINS, Mikael; HANGA Ádám; TARPEY, Terry
Nem ismerhetünk elveszett labdát! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az esélyekről Hanga a következőket mondta el: „Úgy vélem, az utóbbi évek legnehezebb Eb-selejtező-csoportjába kerültünk, hiszen Izlandon kívül Törökország és Olaszország is papíron erősebb nálunk. Éppen ezért az első, Izland elleni mérkőzés rendkívül fontos lesz számunkra, ahol győzni szeretnénk, ami azért sem lesz egyszerű, hiszen rövid felkészülés van mögöttünk. 

Nem szabad számolgatni, mérkőzésről mérkőzésre kell haladni, és mivel hosszú sorozat áll előttünk, minden meccs nagy jelentőséggel bír.

A nem titkolt, végső célunk az Európa-bajnokság!”

A magyar válogatottban betöltött szerepéről így vélekedett klasszisunk: „Mindez mérkőzésről mérkőzésre változik majd. Nem posztokban vagy pontokban gondolkodom, elsősorban azt szeretném, hogy a magyar válogatott minél többször győzzön, és elérjük a végső célunkat!”

Az első teljesítendő feladat Izland idegenbeli legyőzése, akikről Hanga Ádám többek között elmondta: „Nagyon kellemetlen ellenfél vár ránk, rengeteget futnak, nagyon agresszívak, és ugyan nincsenek kimondottan magas centereik, nem szabad lebecsülni őket!”

Nyitókép: Hanga Ádám ismét vezéregyéniség lehet! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott 12 fős kerete:

Benke Szilárd (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Golomán György (Basquet Girona, spanyol), Hanga Ádám (Crvena zvezda, szerb), Mikael Hopkins (Reggio Emilia, olasz), Keller Ákos (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Maronka Zsombor (Neptunas, litván), Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Pongó Marcell (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Somogyi Ádám (MoraBanc Andorra, spanyol), Tóth Ádám (Zalakerámia ZTE KK), Váradi Benedek (Trefl Sopot, lengyel), Vojvoda Dávid (Arconic-Alba Fehérvár)

   

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!