Dibusz Dénes: Mi még nem vagyunk azon a szinten, mint az Olympiakosz...

2024. február 23. 12:40

A Ferencváros kapusa érthetően nem volt feldobódott hangulatban a lefújást követően, de már előre is tekint.

2024. február 23. 12:40
DIBUSZ Dénes
Vámos Tamás

A Ferencváros – Olympiakosz mérkőzésről már többen elmondták a véleményüket (Hajdu Attila gondolatait itt olvashatja, Dejan Sztankovics itt értékelt), ezúttal nézzük, miként élte át az Európa-konferencialiga rájátszása két találkozóját a zöld-fehérek csapatkapitánya:

– Ha őszinték akarunk lenni, 

be kell ismernünk: a 180 perc alatt egyetlen tiszta gólhelyzetet sem sikerült kialakítanunk,

 csupán egy-egy pontrúgásból, lecsorgó labdából voltak „lehetőségecskéink”, tehát a minőségileg jobb csapat jutott tovább. 

MMAEE, Samy MASZURASZ Jorgosz
Az Olympiakosz a Ferencváros fölé nőtt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az újabb vereség okait is elemezte a Ferencváros legendájává váló kapus, aki immár 407. tétmérkőzését játszotta a görög rekordbajnok ellen:

Az első félidőben a kelleténél több, ki nem kényszerített hibánk akadt, valamint több olyan passznál és egyéb szituációkban is rosszul döntöttünk, amelyek helyett választhattunk volna jobb megoldásokat és nyilván játszhattunk volna pontosabban is. Egyszer-egyszer jól sikerült a váltás a területszűkítéseknél, ekkor a másik oldalon rá tudtunk gyorsítani, esetleg kettő-egyet vagy kettő-kettőt játszni. Ám 

a beadásaink nem voltak pontosak, nem találtak embert, ráadásul egy az egyben sem tudtuk megverni őket,

 ez is az oka, hogy nem tudtunk befejezni egyetlen támadást sem. Ezek után azt mondhatjuk: a két mérkőzés alapján megérdemelten jutott tovább az elenfél. A kiesésünk azt is jelzi, mi még nem tartunk azon a szinten, mint az Olympiakosz...

A Ferencváros játékosaira rögtön egy újabb nagy feladat vár: vasárnap az Újpest elleni derbi következik a Megyeri úton! Dibusz Dénes nem félti a csapatot:

Két napunk van a regenerálódásra, és hogy kitisztítsuk a fejeket. A derbi mindig egy különleges találkozó! A mi szempontunkból még kedvező is, hogy egy újabb komoly rivális ellen játszunk. Hiszen elképzelhető, hogy egy másik ellenféllel szemben nehezebb lenne újra felpörögni, újra eljutni a jelenlegi motivációs szintre, és kellően élesnek lenni. De az nem lehet kérdés, hogy az Újpest ellen mindenki teljesen készen áll majd!

Nyitókép: Nem Dibusz Dénesen múlt, hogy elmaradt a továbbjutás Fotó: fradi.hu

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 24. 07:23
Nigger makik vagytok dibusz. Közötök nincs se a Fradihoz, se Ferencvároshoz.
dorkoka
2024. február 23. 18:21
Akkor azt kell kommunikálni!!!!
Tárkány Álmos
2024. február 23. 18:10
3 cseh csapat is áll még az EL/EKL-ben...
smarton84
2024. február 23. 17:34
Szerintem meg költsünk rájuk néhány százmilliárdot. Ja, és magyarokat csak itt ott mutatóban tegyünk be a kezdőbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!