„Az volt bennem, hogy ezt tényleg nem akarom odaadni senki másnak” – Rasovszky Kristóf a történelmi vb-arany után

2024. február 04. 17:14

A nyílt vízi úszás első magyar világbajnoka szerint e fényes siker után mindenki őt akarja megverni.

2024. február 04. 17:14
RASOVSZKY Kristóf
Vámos Tamás

Rasovszky Kristóf szerint leginkább annak köszönhető a győzelme, hogy jól érezte magát a vízben, „fejben és erőben is rendben voltam”.

Mint az olimpiai ezüstérmes versenyző az nso-nak elmondta, akkor érezte először, hogy a dohai vizes világbajnokságon egy egészen fényes eredmény is összejöhet, „amikor az első három körben senki nem próbált megelőzni. 

Ekkor már arra gondoltam, nem mehetek olyan rossz iramot, ráadásul azt éreztem, hogy túlságosan nem is szaggatom szét magam”.

Az utolsó kör előtt volt egy hullámvölgy Kristóf versenyzésében, ekkor négyen is megelőzték. Hogy miként tette túl magát a nehézségeken, erre így emlékszik:

„Észleltem, hogy bár a vetélytársaim megelőztek, tovább erősíteni nem tudnak. Ekkor rendet raktam a fejemben, és megnyugodtam. Pláne, hogy túlságosan sok erőt nem vett ki belőlem, hogy utolérjem őket, ráadásul már azzal is tisztában voltam, miként ússzak a Nappal szemben. Szerencsémre az ellenfeleim elkezdtek egymással foglalkozni, így megnyílt előttem a lehetőség, hogy felérjek a mezőny elejére”.  

RASOVSZKY Kristóf
Útban a sporttörténelmi aranyérem felé Fotó: MTI/Derencsényi István

Rasovszky Kristóf azt is elárulta: 300 méterrel a cél előtt már biztos volt benne, nagy baj nem történhet. S hogy milyen gondolatok jártak a fejében a hajrában?

„Az utolsó két körben az volt bennem, hogy én ezt tényleg nem akarom odaadni senki másnak, ezért én dolgoztam a legtöbbet, ha tetszik másnak, ha nem, ez az arany bizony az enyém lesz.”   

S hogy mire lehet elég-e nagyszerű siker közvetlenül a párizsi olimpia előtt, klasszisunk így felelt:

„E győzelem után némiképp változott a helyzet, hiszen 

eddig mindenki a táv korábbi világbajnokát, a német Florian Wellbrockot akarta legyőzni, most meg engem akarnak majd megverni a vetélytársak. Nekem azonban elsősorban saját magamat kell legyőzni,

 ehhez pedig még jobban, még többet kell dolgoznom ezután. S ebből Párizsban lehet akár bronz-, ezüst vagy akár aranyérem is!”

Nyitókép, fotó: MTI/Derencsényi István

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2024. február 04. 22:44
szenzációs! nagy gratula és köszönjük!
zakar zoltán béla
2024. február 04. 20:55
Remek volt!
akiaki
2024. február 04. 18:27
hatalmas!
pugacsov-0
2024. február 04. 17:50
Boldogság ez minden sportszerető magyarnak. Köszönjük Kristóf !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!