A Fradi válogatott középpályása őszintén elárulta, miért kellett távoznia

2024. február 20. 14:22

Ritka, mint a fehér holló: rendkívül önkritikus a labdarúgó Eb-t megcélzó korábbi debreceni játékos.

2024. február 20. 14:22

Mint arról korábban beszámoltunk, egy évre kölcsönadta fiatal tehetségét, Baráth Pétert a Ferencváros a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság címvédőjének, a Raków Czestochowának. A 21 éves válogatott középpályás a hétvégén, a 21. fordulóban csereként bemutatkozhatott az együttesben, amely a pályára lépése után, a hajrában fordította meg a Piast Gliwice elleni bajnokit (3–1). A címvédő jelenleg a hatodik a pontvadászatban.

Ezt is ajánljuk a témában

A lengyel élvonalbeli debütálása után Baráth Péter interjút adott az M1-nek, amelyben a klubváltás háttere mellett, az új csapatáról, valamint a válogatottról is beszélt.

„Szinte telt ház előtt játszottunk, a legjobb érzés az volt, hogy miután beálltam, akkor tudtunk fordítani. A szerepem rajtam fog múlni, azon vagyok, hogy a legjobbamat nyújtsam és segítsem a csapatot. Magamra koncentrálok és azért dolgozom, hogy megkapjam a lehetőséget. Szeretnék élni is vele” – bizakodott Baráth, majd elárulta, mi vezetett a téli klubváltásához.

„A Ferencvárosban nem játszottam túl sokat, és jön az Európa-bajnokság is, emiatt gondoltam váltásra. A terveim között szerepel, hogy bekerüljek a keretbe. Újra játékba lendülnék, vissza szeretném nyerni a formám. Az FTC-nél, és itt is fel lehet hívni magunkra a figyelmet.

Talán a lengyel bajnokság kicsit magasabb szinten van, jobban követik a top bajnokságokból, de ha egy Fradit nézünk, akkor egy ilyen nagy klubot is figyelnek”

– fogalmazott Baráth, nem zárta ki, hogy egyszer visszatérjen a Ferencvároshoz, de előbb az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott keretében szeretné biztosítani a helyét.

„Hogy mi okozta a zöld-fehérektől való távozásomat, elsősorban magamban kell átgondolnom a kérdést.

Esetleg még keményebben kellett volna dolgoznom. De ezt az időszakot lezártam, tanultam belőle, már a jövőre koncentrálok.

A Fradihoz való visszatérés is benne lehet a forgatókönyvben, de ezt előre nehéz megmondani. Bízom benne, hogy sikerül majd.

Nagy boldogság lenne ott lenni az Eb-n. Ez egy gyerekkori álom!

Aki a magyar mezt egyszer magára húzza, nem is lehet más a célja, hogy ilyen nagy eseményekre kijusson utána az alakulattal. Nagyon boldog lennék, ha ez megadatna nekem is” – jelentette ki a felnőttek között címeres mezben a litvánok elleni Eb-selejtezőn debütáló Baráth Péter.

Baráth egy éve került Debrecenből a Ferencvároshoz, előbb kölcsönben, majd nyáron ki is vásárolta őt az FTC a szerződéséből. Ebben az idényben azonban kilenc tétmérkőzésen csak 285 percet játszott, így nem volt meglepő a kölcsönadás. A lengyel sajtó cikkei szerint a bajnokcsapatnak mindenképp szüksége volt egy belső középpályásra, ugyanis a görög Janisz Papanikolau és a spanyol Ivi López sem bevethető most. Ezért döntöttek Baráth kölcsönvételéről, akinek a szerződése egy évre szól, de annak lejártakor a Rakównak lehetősége lesz, hogy véglegesen megvásárolja őt, ha beválik.

Fotó: YouTube-képernyőmentés

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dave
2024. február 20. 14:56
Ha csak azért akarod, hogy rajtad lehessen a címeres mez a családi albumba, akkor ne. Focizgass tovább ahogy akarsz a grundon.
Interista
2024. február 20. 14:51
A fradiba az ő tudása nagyon kevés . Akárcsak a válogatottba . Mentálisan és fizikálisan is nagyon sok munka vár még rá .
Kerezs
2024. február 20. 14:38
Péter b.+, hogy a fenébe lehet még keményebben dolgozni. Már meghívtak a válogatottba, volt és van perspektíva. Mi akadályozott abban, hogy a maximumot nyújtva készülj. Vagy ez valami divat, hogy a Fradinál a fiatalok (Lásd. Katona Bálint nyilatkozata" Kicsit visszavettem az edzésmunkából") nem törekednek a maximumra. Érdekes, hogy Jürgen Klopp nem Szoboszlai képességeit dicsérte, hanem az edzésmunkához való hozzáállását. Pedig Dominik egy kicsivel előrébb tart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!