Micsoda érzelmi hullámvasút: pezsgőt bonthat Macron a franciák németországi diadala után

2024. január 28. 20:06

Az olimpiai címvédő franciák hosszabbítás után 33–31-re legyőzték a világbajnok Dániát a férfi kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

2024. január 28. 20:06

A dánok az első és a második félidőben is vezettek három góllal egy-egy alkalommal, de a szünetben és a rendes játékidő végén is döntetlen volt az állás. A hosszabbításban jobban összpontosított, kevesebbet hibázott az olimpiai címvédő, és 2014 után ismét kontinensbajnok lett.

A Telekom Veszprém francia játékosai közül a beálló Ludovic Fabregas nyolc, az irányító Nedim Remili öt, az ugyancsak irányító Kentin Mahé három, a balszélső Hugo Descat két alkalommal talált a hálóba. A mezőny legjobbja a rendes játékidő végén lecserélt dán kapus, Emil Nielsen lett, aki 15 védéssel zárt – írta az MTI.

Mindkét csapat negyedszer játszott Eb-döntőt, a franciák mindet megnyerték – és a németországi tornán is veretlenek maradtak –, a dánok mérlege két siker mellett immár két vereség. 

A magyar válogatott az ötödik helyen végzett, ezzel története legjobb Eb-szereplését érte el. 

Lékaiék március 14. és 17. között olimpiai selejtezőt játszanak Norvégiával, Portugáliával és Tunéziával. Chema Rodriguez csapatának az első két hely valamelyikén kell végeznie a négyesben, hogy ott legyen a 2024-es nyári játékokon Párizsban.

A következő kontinenstornának 2026. január 15. és február 1. között Dánia, Svédország és Norvégia ad otthont.

Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. január 29. 02:38
A csalásra amivel a döntőbe jutott okkal bonthatott pezsgőt..
europész
2024. január 28. 21:49
A tuntetesekre meg pancelautokat bont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!