Kaotikus Németországban kezdődik a kézi Eb – de mi lesz a magyarokkal?

2024. január 10. 11:55

A magyar férfi kézilabda-válogatott pénteken kezdi meg a szereplését a németországi Európa-bajnokságon, de nem garantált, hogy a szurkolók odaérnek a meccsre.

2024. január 10. 11:55
null

Az izraeli háború miatt jelenleg is zajló vízilabda Európa-bajnokságból kettő lett, a nőket Hollandia, a férfiakat Horvátország „fogadta be”. A viadalokon – ahogy idén minden nagy megméretésen – az olimpiai kvótákért is küzdenek a nemzetek. 

Nem mindegy tehát, hogy nyugodt, kiszámítható körülmények között csak a játékra, a feladatra tud-e koncentrálni egy sportoló, egy csapat.

Ehhez képest robbant a bomba, a most kezdődő férfi kézilabda kontinensviadalnak otthont adó Németországban totális a káosz a közlekedésben. Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, megkezdődött a vasutasok sztrájkja és a mezőgazdasági termelők is demonstrálnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerda este két mérkőzéssel megkezdődik az Eb, Magyarország január 12-én, pénteken kezdi meg a szereplését: Montenegró lesz az ellenfél Münchenben. A mieink repülővel utaznak a helyszínre, a szurkolók viszont többnyire vonattal – szeretnének. 

Az Origo utánajárt, mi várhat azokra, akik útra kelnek. Kiderült, hogy „az Európa-bajnokság szervező bizottsága hónapokkal korábban hivatalos megállapodás kötött a német vasúttársasággal, mint az esemény egyik fő támogatójával. 

A rendező városok közötti több száz kilométeres távolságokat elvileg vonattal lehet a legkönnyebben legyőzni, de a sztrájk miatt ez most szinte lehetetlenné vált. 

A német vasutasok elvileg pénteken este fejezik be a munkabeszüntetést, de erre senki sem venne mérget.” A lap úgy értesült, hogy több száz magyar drukker éppen vonattal érkezne a bajor városba, de a szerelvények közlekedése teljesen bizonytalan. Voltak olyanok, akik semmit nem bíznak a véletlenre, és vonat helyett autóval vagy repülőgéppel vágnak neki az útnak. A január 14-i, vasárnapi Magyarország-Szerbia mérkőzésre már nem lehet jegyet kapni, erre több ezer magyar szurkoló érkezését jelzik. 

Bánhidi Bencééknek az ellenfeleken, a magyar szurkolóknak a közlekedési akadályokon kell átverekedniük magukat Németországban
Fotó: mksz.hu

Jelen állás szerint a szerelvények mindössze 20-25 százaléka közlekedik a megbízható vasúti közlekedéséről híres Németországban. Az Origo idézi Mark Schobert, a Német Kézilabda Szövetség vezérigazgatóját, aki szerint „különleges” menetrend lesz érvényben, jelentsen is bármit. 

Mindenesetre beszédes, hogy a legfőbb hivatalos személy a telekocsit javasolja mint megoldást.

Kérdés, hogyan oldják meg az erre az alkalomra átalakított düsseldorfi futballstadionba való utaztatást? Ugyanis estére mindössze 53 ezer drukkert várnak oda a Németország – Svájc mérkőzésre. Kézilabdában ez lesz az új világcsúcs, de könnyen lehet, hogy inkább a káosz miatt lesz emlékezetes.

A magyar férfi kézilabda-válogatott helyzetéről, olimpiai kilátásairól, illetve a női csapat szintén párizsi esélyeiről bővebben olvashatnak a Mandiner csütörtökön megjelenő nyomtatott kiadványában.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannluipigus
2024. január 10. 13:52
Deutschland über unter.
Tukacsincsilla
2024. január 10. 13:24
Hol itt a gond? A németeknél a gazdáknak kell eltorlaszolni az utakat, hogy megbénuljon a közlekedés. Budapesten elég Karigeri biciklisávos karói. Kapott elég időt mindenki, hogy hozzászokjon .....
Barna Zsolt
2024. január 10. 12:32
Nos, a sport, mint a födből kitermő kultúra másodlagos megnyilvánulása, mindig alá van rendelve a népközösség primér, vagy alapvetően sérült érdekei és szükségletei esetleges igényének.
Vasalo
2024. január 10. 12:21
Nemcsak, higy fogalmuk sincs higyan jut el mintegy 50000 ember a stadinba ( ennyi jegyet adtak már el, de jobb ha több napra kaját is visznek magukkal, mert az éttermek is sztrájkolni fognak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!